update

Door Penning weer in de States - 20-08-2008 01:14 Helaas is er in Kanab wat fout gegaan met het update van het blog. Nu een korte update met de belangrijkste dingen.
Vanaf Havasu falls zijn we rustig aan richting Yellowstone gereden. Onderweg hebben we een deel van Route 66 gereden en hier enkele leuke benzinestationnetjes gezien. 1 had zelfs een special toilet voor de heren. Hier hingen alle pinups die afgelopen jaren foto's haddden gemaakt bij dit stationnetje. De foto's zal ik later toevoegen
We hebben nog een boot gehuurd en lekker gevist en rondgevaren bij Panquitch. Echt super. Hier hebben we op de campsite ook van zeer dichtbij enkele herten rond zien lopen.
Salt Lake City was leuk. Temple Square gezien en een rondleiding in Birgham Young house, wat dus blijkbaar een belangrijke mormoon was.
Nog gewinkeld en genoten van de muziek fontein, waar tussen de dansende stralen water kinderen heen en weer liepen te rennen. Top om te zien.
Vervolgens naar Antelope Island, hier enorm veel Bizons, een vos, enkele anteloppe's gezien. In het Salt Lake kun je net als in de Dode zee drijven. Apart, stonk vooral enorm en het stikte er van de kleine vliegjes aan de rand van het water. Deed me erg aan een film denken....
Toen op weg naar Teton. Dit was een lange rit, welke eindigde in een dure camping met geen enkele voorziening. We hebben om ons geld als echte Hollanders toch eruit te halen uitgebreid staan douchen en de haren maar een gefohnt. (Geloof niet dat het gewerkt heeft)
Vanuit Jackson, wat een leuke plaats is bdw, zijn we Teton in gereden. Eerst een camping gezocht om vervolgens een rit te paard te maken. Top midden tussen de bomen door, dwars door de bergen over extreem smalle en steile padjes. Zelfs Gerrit heeft deze keer de gashendel, het rempendaal en het stuur gevonden. Als volleerd cowboy hield hij het paard in om daarna stukken door beekjes heen te draven, met als doel iedereen nat te maken.
De camping was overigens top, met Prive strand aan Jackson Lake.
In Teton hebben we helaas geen grote beesten, als beren, bizons, elk,  Moose etc gezien. Enkel een 3tal herten na een lange dag zoeken. Uiteraard pas op de camping.
Dag 16 17/08 inmiddels zijn we naar Yellowstone vertrokken. Al met al een indrukwekkend park met veel dode bomen nog van de brand in 1988 en uiteraard de vele branden erna. Veel geysers gezien. Deze stinken enorm naar rotte eieren en alleen Gerrit onze Pap-Japanner voelt zich daar thuis.
Aan dieren hebben we ons hart op kunnen halen. Een Osprey (buizerd?) met net gevangen forel, Coyote, Bizons, Elk, Mule deer (volgens 3 van ons 4, raad maar eens wie eigenwijs is), Grizzly Beer. Top ervaring. We missen er nog een paar op ons lijstje maar dat halen we ooit in.
Na 2,5 dag Yellowstone met mooie en vooral veel zwarte/grijze dode bomen besloten we door te rijden naar Cody. De stad van Buffalo Bill. Onderweg kwamen we langs weer enkele bosbranden. Toch enorm jammer dat de natuur zo in rook op gaat. Hoewel onder de dode bomen na enkele dagen al weer planten groeien.
Vanavond naar de Rodeo.
Groetjes vanuit Cody, Wyoming. 19/08/08
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan