dinsdag 8 juli San Diego

Door de Vrijer - 09-07-2008 05:44

Dinsdag 8 juli, San Diego

 

Heerlijk uitgeslapen tot half 8! We hebben buiten ontbeten. Het weer is een beetje vreemd. Het was al vroeg lekker warm, maar bijna de hele dag is het bewolkt geweest om dan af en toe weer helemaal open te trekken. Vandaag stond Sea World op het programma. Na een klein half uurtje rijden waren we daar om 10 uur. Als eerste gingen we naar de orca show. We zaten even te dubben of we in de soak zone gingen zitten of niet en we besloten het toch maar te doen. Uiteindelijk zijn we allemaal droog gebleven.

Het was een spectaculaire show. Ook was er een dolfijnenshow en er waren verschillende attracties. In één daarvan zijn Erik, Thierry en Gabrielle tot hun onderbroek toe nat geworden! Na Universal Studios was dit echter misschien een beetje te snel op elkaar, want na een paar uurtjes hadden we het allemaal wel gezien. De rest van de dag hebben we allemaal een beetje geluierd op de camping, want de laatste lange, drukke dagen hakken er toch zo langzamerhand in. ’s Avonds hebben we de barbecue aangestoken en daar enorme lappen vlees op gedaan, die ze volgens mij alleen maar in grootverpakking verkopen.

Ik voel me hier trouwens wel heel erg slank J In sommige zaken begint de kledingmaat pas bij L, dan XL, XXL, XXXL en ga zo maar door.

 

Erik schrijft:

 

De dag begint weer zonnig en met een aangename temperatuur.

Het is de afgelopen dagen überhaupt erg goed toeristenweer geweest.

Dat is voor het rijden ook wel zo prettig. Was bij het begin wel wennen aan de lengte van de RV. Laat de bochten in sturen is het devies.

Wat we eerder hadden gelezen in diverse gidsen en reisverslagen over het rijgedrag van de Amerikanen klopt niet helemaal.

“Keep your lane” kan je beter vertalen als hoe hard kan ik links én rechts inhalen. Aan de “speedlimit” houden ze zich ook totaal niet (tot nu dan).

Het is wel een geweldig gezicht om op een 8-baans snelweg te rijden met opgepompte SUV en te grote vrachtwagens.

Sea World was wederom een pretpark, het tweede in 3 dagen. Niet te vergelijken met Universal studio’s. De shows van de dolfijnen en orca’s  waren erg leuk. Ongelooflijk wat ze deze dieren aanleren. De rest van het park was niet zo spannend.

Morgen gaan we San Diego verlaten en richting de natuur. Opvallend was het verschil tussen LA en San Diego. LA is vooral plat bebouwd, rommelig, druk en onoverzichtelijk, heel veel “Latinos” (circa 75% van de mensen) en
laat zeker geen grote indruk achter.

San Diego is veel overzichtelijker, er hangt een prettige sfeer (Gaslamp Quarter) en is opvallend blank, raar eigenlijk omdat San Diego vlak bij de grens met Mexico ligt. Het is schoner en heeft een zichtbare surfscene wat de verwachting over Californië een beetje inlost.

 

 

 

  

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan