Dag 20: Hawaii !!!

Door Frits Borgman - 18-07-2008 07:38 Zoals eerder gezegd om 5 uur opgestaan en de laatste spullen in de koffers gestampt. De huurauto weer bij Alamo ingeleverd en er stonden al twee shuttlebussen klaar om ons en nog vele anderen naar LAX te brengen. Keurig afgezet bij de United Airlines-terminal op LAX en we konden direct inchecken.
Koffers op de weegschaal en weg, dachten we...
Onze koffers waren te zwaar, weliswaar slechts een paar pound, maar toch. Of wat eruithalen en omtoveren tot handbagage of $ 100 per koffer bijbetalen. (ze moeten die dure kerosine tenslotte toch ergens van betalen zullen we maar zeggen).

Zoals goede Nederlanders betaamt koffers weer meegenomen en een stukje terug in de terminal op de knietjes de met veel bloed, zweet en tranen ingepakt koffers weer opengemaakt en de nodig dingen in de handbagage (leve de grote nieuwe trolley !!!) gedaan en een paar dingen (boeken en een paar blikken bier, snik snik) weggegooid. Koffers opnieuw gewogen en ja, twee op de kop af het juiste gewicht en nog één 5 pound te zwaar. Mijn allerliefste glimlach richting de incheckdame geworpen en dat kan natuurlijk niet anders dan goedgaan, de 5 pounds werden ons vergeven. Zo, das snel $ 300 verdiend !

Verder een prima vlucht gehad met de Boeing 767 van United van LAX naar Honolulu. Daar aangekomen stonder de Alamo-shuttles al weer klaar om onze volgende huurauto op te halen. Weer een Chevrolet meegenomen (ik mocht weer zelf een auto pakken) en nu een stationwagen genomen (nog steeds compact). Nu konden alle koffers en trolley's er makkelijk in en na even zoeken in Honolulu ons hotel gevonden, het Ohana (Hawaiiaans voor familie) Waikiki  Malia Hotel. Een prachtig hotel, in de boeken 2,5 sterren, maar gelijk aan een 4 sterren hotel in Griekenland, midden in de stad. Een mooie kamer op de 9e verdieping met nog net een beetje zicht op de Pacific.

Even Honolulu ingelopen voor een paar boodschappen. Wat is het hier geweldig mooi ! Een hele gezellige schone stad met prachtige palmbomen en hoge hotels overal.
Doorgelopen naar Waikiki beach, werkelijk schitterend. Het is half bewolkt en zo'n 30 graden, maar dat is het hier 365 dagen per jaar.
Dit is het vierde en gelijk helaas al weer laatste deel van onze vakantie. De tijd is tot nu toe zo ongelofelijk snel voorbij gegaan, niet te geloven dat er al drie weken op zitten. We gaan proberen zoveel mogelijk te genieten van onze laatste dagen in de USA.

Ik zit op dit moment in de lounge van het hotel, daar is internet, want er is (nog) geen draadloze ontvangst in de kamers mogelijk, dat komt nog. Het is inmiddels donker en het tijdsverschil met Nederland is nu 12 uur, We zijn nu echt aan de andere kant van de wereld...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan