Feestdagen in Canada

De feestagen in Canada komen grotendeels overeen met de onze. Er zijn een paar verschillen. Canada heeft een geschiedenis waar men uitgebreid bij stil staat en heeft een multiculturele samenleving. Naast algemene feestdagen als Pasen, Thanksgiving en Kerstmis kent Canada daarom ook specifieke feestdagen, waaronder Canada Day, Commonwealth Day en Victoria Day.

 • New Year's Day: 1 januari
  Nieuwjaarsdag is in Canada vergelijkbaar met in Nederland: men gaat op zoek bij familie en maakt goede voornemens. De dag voor 1 januari gaat gepaard met grote feesten en vuurwerkshows. Maar Canadezen hebben ook een eigen nieuwjaarstraditie!

 • Commonwealth Day: Tweede maandag in maart
  Elke tweede maandag in maart wordt de bijzondere band tussen het Verenigd Koninkrijk en Canada gevierd.

 • Vendredi Saint: vrijdag voor pasen
  Op Goede Vrijdag herdenken christenen wereldwijd de kruisiging van Jezus Christus. Dit is in veel plaatsen in Canada een vrije dag.

 • Easter: datum variabel
  Pasen is in Canada samen met Kerstmis een van de belangrijkste feestdagen van christelijke oorsprong. De tradities zijn vergelijkbaar met die in andere westerse landen.

 • Victoria Day: de maandag voor 25 mei
  Victoria Day is gewijd aan Queen Victoria, die regeerde over Groot-Brittannië van 1837 tot 1901. Het luidt het begin van de zomer in.

 • Canada Day: 1 juli
  Men viert de Canadese onafhankelijkheid van 1 juli 1867. Overal in Canada zijn optochten, concerten en vuurwerkshows.

 • Labour Day: eerste maandag in september
  Deze dag staat in het teken van de arbeiders. In het Labour Day-weekend gaan veel Canadezen op pad. Op de dag zelf zijn er vaak parades en picknicks.

 • Thanksgiving: tweede maandag in oktober
  Families en vrienden komen bijeen om samen te dineren en hun dank uit te spreken voor de positieve dingen die dat jaar zijn gebeurd. Op deze nationale feestdag is iedereen in Canada vrij.

 • Remembrance Day: 11 november
  Tijdens Remembrance Day herdenkt men de Canadese oorlogsslachtoffers sinds de Eerste wereldoorlog. De herdenkingsceremonie vindt plaats om 11:00 en gaat gepaard met twee minuten stilte, kransleggingen en het voordragen van gedichten.

 • Christmas: 25 december
  In Canada is alleen Eerste Kerstdag een officiële feestdag. Families komen tezamen om dit feest te vieren. Tweede kerstdag viert men alleen in Ontario. Het heet dan Boxing Day omdat er cadeautjes worden uitgepakt.

Nog meer feest(dagen)

Nog niet uitgelezen? Check:

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan