Rock Climb Montana - Half Day/Full Day

Bij Rock Climb Montana leer je klimmen in een veilige en vriendelijke omgeving. Rock Climb Montana heeft gedurende 10 jaar dienst geen enkel ongeval gehad. De eigenaar en hoofdinstructeur heeft al 25 jaar aan klimervaring en is al 10 jaar een AMGA gecertificeerde instructeur. Er zijn twee opties beschikbaar: een halve dag van 3 uur of een hele dag van 7 uur.

Half Day Climb: De tour begint bij Stryker Climb. Deze plek heeft tientallen verschillende klimroutes, voor elke niveau klimmer is er wel wat. Eerst worden de essentiële veiligheid- en kliminstructies gedemonstreerd, voor de meer ervaren klimmers zijn er ook tips beschikbaar. Vervolgens worden de verschillende types klimmen uitgelegd. Op basis van je persoonlijke voorkeur en niveau kies je een route. Tijdens de klim heb je een prachtig uitzicht over de Stillwater-rivier die een kloof uitsnijdt in het Kootenai National Forest.

Na de klim vervolgt de excursie naar een populaire klimplek: Kila Crag. Hier zijn 40 verschillende routes, maar er kunnen ook unieke routes worden gemaakt op basis van jouw voorkeuren. Bovenop de top heb je een uitzicht over de groene bossen en besneeuwde bergtoppen. Tijdens de Half Day Climb zijn er snacks beschikbaar zodat je genoeg energie hebt om 3 uur lang te klimmen.

Full Day Climb: De Full Day Climb is tijdens de eerste 3 uur hetzelfde als de Half Day Climb. Hierna volgt een korte rit naar Koocanusa, een van de beste plekken om te klimmen in Montana. Eenmaal aangekomen worden er unieke routes uitgezet op basis van je ervaring, niveau en voorkeur voor het type klimmen. Zo kan je een gemakkelijke route nemen om van het prachtige uitzicht te genieten of kan je je vaardigheden tot het uiterste duwen tijdens een lastige route. De meeste klimmen kijken uit over het Koocanusa-meer, dit stuwmeer van 145 kilometer loopt helemaal door tot Canada. Lunch is inbegrepen tijdens de Full Day Climb.

Er is geen minimale leeftijd, kinderen moeten simpelweg oud genoeg zijn om een ladder te kunnen beklimmen.

Tijdsduur:
Tussen 3 uren en 7 uren
  • Rock Climb Montana. Credit: RMH

  • Rock Climb Montana. Credit: RMH

  • Rock Climb Montana. Credit: RMH

  • Rock Climb Montana. Credit: RMH

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan