White Pass & Yukon Route Railroad

Weinig treinreizen overtreffen de schoonheid van de White Pass & Yukon Route Railroad (WP&YR). Het treinspoor werd aangelegd op het ruige terrein van de Coastal Mountains om goud te vervoeren dat tijdens de Klondike Gold Rush werd gevonden. Je kunt vanachter het raam kijken naar watervallen, de kolkende Fraser-rivier en diepe kloven. Op het buitendek, maar ook vanuit het raam, heb je een nog mooier uitzicht op de lange serie treincoupés die zich voor en achter je uitstrekt en de knappe constructies waardoor de trein diepe ravijnen kan overbruggen. Na elke tunnel wacht je een nieuw uitzicht.

Tijdens de treinrit leer je meer over de gevaarlijke en miraculeuze aanleg van de spoorweg, die op 28 mei 1898 startte en door velen onmogelijk werd geacht. De aanleg van een spoor van zeeniveau naar de top van de White Pass op ruim 800 meter hoogte mocht in die tijd een wonder heten.

In 2022 is het alleen mogelijk om deze tour vanaf Skagway (Alaska) v.v. te boeken en niet vanaf Whitehorse (Yukon)

Praktische informatie Je kunt kiezen uit verschillende tours. Bijvoorbeeld een retourrit van/naar Whitehorse (10 uur), waarbij je een deel per tourbus reist of enkel de treintickets vanuit Skagway (2,5/2,75 uur). De treinen rijden dagelijks tussen grofweg eind mei en half september.

Tijdsduur:
2 uren en 30 minuten
  • White Pass and Yukon Railroad

  • White Pass and Yukon Railroad

  • White Pass and Yukon Railroad

Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan