Kamperen met een tent

Je kunt in Amerika of Canada kamperen met een tent. Dit is een goed en goedkoop alternatief voor een rondreis met een camper of slapen in hotels. Een auto verbruikt een stuk minder benzine dan een camper en een kampeerplaats voor een tent is vaak goedkoper dan een camperplaats. Ook kun je je tent soms opslaan op de meest unieke plekken in de natuur. De regels voor wildkamperen verschillen per staat. Wildkamperen wordt ook wel Boondocking of Drycamping genoemd.

Tent meenemen of huren?

De meeste luchtvaartmaatschappijen staan op trans-Atlantische vluchten per persoon één stuk bagage toe van 23 kg. Als je graag je eigen kampeerspullen meeneemt, dan kun je altijd bagage bijboeken. Kijk vooraf goed of dit loont: extra bagage kan in de papieren lopen en je kunt in Amerika en Canada vaak ook kampeerspullen huren. In Vancouver kun je hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Rent a Tent Canada (www.rent-a-tent-canada.com).

Koken & koelen

Een gasfles voor je kooktoestel of gaslamp mag je uiteraard niet meenemen in het vliegtuig. Omdat campinggas in Amerika en Canada nauwelijks verkrijgbaar is, kun je het beste ter plaatse een simpel kooktoestel kopen (+/- $60) en gebruikmaken van wegwerp-gasflessen. Omdat de extra bagage die je in het vliegtuig bij kunt boeken, beperkt is, kan het een goed idee zijn om ter plaatse een gewone of een wegwerp-koelbox te kopen. Deze kun je koel houden met zakken ijsblokjes of koelelementen, die vrijwel overal verkrijgbaar zijn.

Hoe vind ik campings?

Niet alle Amerikaanse en Canadese campings hebben plaatsen voor tenten. Houd hier rekening mee als je campings zoekt of reserveringen maakt. Als je je (kampeer)reis bij ons geboekt hebt, ontvang je een informatieboek over de regio('s) die je gaat bezoeken. Hierin staat veel informatie over bestemmingen en campings. Bij elke bestemming zijn één of meerdere campings geselecteerd. Symbooltjes tonen je of er op die campings plaatsen zijn voor tenten. Raadpleeg ook onze campingdatabase met campingadressen en beoordelingen.

Welke auto kies ik?

Kies een automodel met voldoende bagageruimte voor je kampeerspullen en tassen of koffers. We helpen je uiteraard bij het kiezen van een geschikt model.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan