Azalea Campground Hume, Californië

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Azalea Campground
California 180
Hume California 93628
Verenigde Staten

GPS-locatie:
36.743595556, -118.965668678

Website:
nps.gov/seki/planyourvisit/azalea.htm

Aanvullende informatie:

Let op! Het zuidelijke deel van de Generals Highway (tussen het Giant Forest en de Potwisha Campgrond) is niet geschikt voor campers langer dan 22 feet. Rijd dus niet via Three Rivers (zuidingang) naar Sequoia National Park, maar neem de noordingang om bij het Giant Forest te komen. Deze camping ligt vlak bij de noordingang. Op www.nps.gov/seki vind je meer informatie.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Reserveren niet mogelijk
  • Tenten toegestaan

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (21)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 21
Kosten per nacht: $ 20 (1)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 15-05-2022 door

Wij waren nog vroeg in het seizoen en dan zijn de meeste campings nog dicht. Zou in eerste instantie ook niet deze camping hebben geboekt, maar dit was een van de weinige die open was in het Kings Canyon Park. Maar de camping verraste ons! Mooie natuurcamping, geen douches, maar grote plekken en mooi in het bos. Vlakbij de camping staat ook de General Grant Tree. Goed eten opbergen hier, want we hebben echt letterlijk naast de camping een beer gespot. Echt een aanrader deze camping!

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 29-09-2019 door

Mooie natuurcamping, aan het begin van kings canyon. Dichtbij visitors centre, waar ze wifi hebben. First come first serve toen wij er waren. Nog genoeg plek! Schone wc's, geen douches. Mooie plekken, met fire pit en picknickbank. 's nachts erg koud!! Tot het vriespunt, dus neem warme spullen mee. Kampvuurtje maakte ons wel lekker warm. Om het minder koud te hebben zou je ook naar lager gelegen gebieden kunnen gaan. Bijvoorbeeld verder kings canyon in.

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 10-05-2018 door

Wij vonden dit de mooiste camping van allemaal. Wij kwamen onverwacht op deze camping terecht. Tip: neem niet de 245 met een grote camper want dat is een weg met oneindig veel (haarspeld) bochten. Je moet 18 dollar in een envelop doen en in een brievenbus gooien. de camping is super eenvoudig maar je staat wel midden in de natuur met enorme veel ruimte om je heen.

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 07-05-2018 door

Prachtige natuurcamping in een bosrijke omgeving. Plaatsen voorzien van vuurpit en picknickbank. Op dik 5 minuten stappen van de camping vind je het visitor center. Wij waren er vroeg in het seizoen (begin mei) en toen reed er nog geen shuttlebus door het park. Deze camping ligt ongeveer in het midden tussen Sequoia Park en Kings Canyon, maar hou er wel rekening mee dat een tripje naar Sequoia ruim 45 minuten in beslag neemt. Hetzelfde geldt trouwens voor King's Canyon zelf. Als je deze verplaatsingen met de camper moet doen, doe je er goed aan om je parkeerterrein zo 'bewoond' mogelijk achter te laten (span een waslijn en laat wat stoelen en persoonlijke - niet waardevolle spullen- achter), anders loop je de kans dat je plekje nadien is ingenomen. Camping op basis van first come first serve, waarbij je een vrije plek mag kiezen en deze nadien moet claimen door een papiertje in te vullen en de geldsom in een brievenbus te stoppen. Voor wie graag op een rustige natuurcamping diep in het bos zit, is dit de ideale plek. 's Avonds kwamen de herten tot vlakbij ons kampvuur. Ook de General Grant Tree is op 10 minuten wandelafstand van de camping te bezoeken en die is net zo indrukwekkend als de - veel toeristischere - General Sherman Tree (op 45 min. rijden). In het Visitor Center krijg je overigens wandeltips in de buurt en kan je wandelkaarten kopen (of er een foto van nemen). In en rond het Visitor Center is er gratis wifi. Ernaast ligt een klein winkeltje waar je ook eten kan kopen. Geen douches, eenvoudig sanitair.

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 06-05-2018 door

prachtige natuurcamping. het mooiste plekje voor degene die er het eerste is. zeer royale camping ook. voor ons was het even zoeken hoe het hier werkte, maar op zich duidelijk aangegeven. geld in het zakje en kaartje aan je plek hangen en dan is deze plek voor jou. volg wel even alle aanwijzingen op en stop je etenswaren en de bear lockers! keurig sanitair. een mooie back to basic camping.

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 15-10-2017 door

Mooi gelegen in King's Canyon National Park. Plaats onder de sequoia's geen hook ups, first come first serve.

Bezocht op 18-09-2017 door

Simpele camping dicht bij Kings Canyon Visitor Center. Camping is niet vooraf te reserveren. Je dient geld in een envelop te doen en het kaart aan je stand plaats paal te hangen. Wij hadden echter de pech dat iemand onze standplaats ook wel mooi vond (toen wij met de camper weg waren) en ons kaartje eraf gehaald heeft, zijn kaartje opgehangen heeft en camper er neergezet heeft. Dus toen we 'savonds terug kwamen, konden we een andere plaats zoeken (gelukkig was er nog plek). Dat is helaas het nadeel van dit systeem, je gaat uit van goed vertrouwen.

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 07-09-2017 door

'Onbemande' camping, vul een formuliertje in en drop het geld in een box. Heerlijke rustige camping, prachtig gelegen. Plekken liggen op ruime afstand van elkaar. Volop sprokkelhout aanwezig en dat wordt hier niet verboden. Veel herten in de omgeving. Aanrader!

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 23-04-2017 door

De enige camping in het park die op dat moment open was. Vanwege de sneeuw waren bijna alle wegen nog dicht. Gelukkig konden we wel naar de General Sherman Tree & General Grant Tree.

De camping is een fijne, rustige camping gelegen in het bos dichtbij General Grant Tree. Er staan bearboxen bij iedere campingplaats. Wanneer je in een RV slaapt hoef je hier geen gebruik van te maken. Zorg er alleen wel voor dat er geen eten in het zicht ligt!

First come first serve principe. Wij kwamen om 17.30u aan en er was nog genoeg plek vrij. Je dient zelf te registreren.

Kosten per nacht: $19

Bezocht op 26-05-2016 door

Een geweldige natuurcamping in het bos, dicht bij visitorscentrum. Diverse trails kun je lopen. Het kan 's nachts wel koud zijn!

Kosten per nacht: $18

door op 21-02-2014

Reisperiode was december 2013. Ligging: mooie ligging in het bos.Nabij visitor center van Kings Canyon. faciliteiten: onbekend, geen gebruik van gemaakt. Prijs: goedkoop, circa 15 dollar. Klantvriendelijkheid: Onbekend, niemand gezien. Conclusie: mooie eenvoudige camping, zeer rustig in december, niemand tegen gekomen.

door op 05-10-2013

Grote camping, maar door de diverse loops heb je dat idee niet als je eenmaal staat. Ruime plekken met fire-pit en picknick tafel. Hertjes langs de camper. Leuk wandelpad naar het visitor center, winkel en snackbar. Daarnaast nog andere mooie wandelpaden, zoals naar General Grant Tree.

door op 26-07-2013

Ook dit was weer een rustige campground.

door op 29-06-2013

Niet te reserveren, first come first served. Geweldigde camping in het park met zeer ruime plaatsen en veel schaduw. Omdat de camping in het park ligt zijn er op de plaats uiteraard geen voorzieningen. Goed uitgangspunt om park te bekijken, maar de General Sherman tree is een uur rijden. Sanitair is prima in orde, uiteraard geen douches. $ 16,- per nacht in 2013.

door op 25-07-2012

Prachtige ligging in het Nationale Park. Bosrijke camping, heel veel ruimte, picknicktafel, sanitair beperkt maar ok.

door op 06-10-2010

Fantastische camping aan rand van Sequoia Park. Gelegen in bos, ruime plaatsen die je zelf mag uitkiezen, geen hookup, wel vuurplaats. Reserveren niet mogelijk maar volgens parkranger is er vrijwel altijd plek. Heerlijk rustig.

door op 07-07-2010

Een rustige campground, nette toiletten, makkelijk in te schrijven. Zeer ruime plaatsen met piknicktafel en berenbox. Heerlijke wandelmogelijkheden.

door op 05-12-2009

De enige camping die open was in dit seizoen. Prima verblijfmogelijkheid. Helaas was net de doorgaande weg naar Kings Canyon afgesloten, dus wil je het hele park zien moet je voor november gaan. Dichtbij deze camping is een winkel en kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt. Rangers houden een oogje in het zeil dus voel je je zeer veilig.

door op 15-08-2009
door op 26-07-2009
door op 13-07-2009

Leuk plekje onder de bomen. Veel plekken zijn wat schuin, dus is nog een klus om je camper recht te zetten. Verder precies wat je nodig hebt en verwacht in een national park.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan