San Simeon Creek Campground Cambria, Californië

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
San Simeon Creek Campground
508 San Simeon-Monterey Creek Road
Cambria California 93428
Verenigde Staten

GPS-locatie:
35.599408737, -121.125447163

Telefoonnummer:
+1-805-927-2020

Website:
Bezoek

E-mailadres:
bel of bezoek de website

Aanvullende informatie:

Deze camping ligt in Hearst San Simeon State Park, 56 km ten noorden van San Luis Obispo aan Highway 5. Vanaf Hearst Castle is het ongeveer 8 km. De camping ligt ongeveer 3 kilometer ten noorden van het plaatsje Cambria.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Overige faciliteiten

  • Maximale lengte RV: 35 feet
  • Picknicktafels bij elke camping
  • Douches niet altijd beschikbaar, bezoek de website voor meer info

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (37)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 37
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 07-09-2019 door

Wij stonden op plaats 31 met onze camper van 25 ft. Het was eigenlijk een tentenplaats, waar je met de camper niet op kon. We moesten daarom op de asfaltweg naast nummer 31 gaan staan. Oook prima. Goede toiletten, douches oud, maar goed. Wij zouden aanraden om in het lower gedeelte te gaan staan. Is mooier.

Kosten per nacht: $42.99

Bezocht op 30-07-2019 door

Leuke camping vlak bij zee. Matig sanitair. Iets voorbij San Simeon kun je de zee-olifanten bezoeken. Zeer de moeite waard.

Bezocht op 12-07-2018 door

Eenvoudige camping op een State Park. Faciliteiten (douche en toilet) zijn zo-zo. Geen hookup, geen WIFI.

Kosten per nacht: $42.99

Bezocht op 31-07-2017 door

Deze camping kost weinig maar er is ook weinig. Hij heeft nog het meest weg van een soort dag-camping, zoals wij die in Nederland ook wel kennen. Er zijn campingplaatsen zonder verdere faciliteiten en er is een gemeenschappelijk douch/wc gebouw. Je kunt lekker lopen in de omgeving maar als je eigenlijk meer voor een leuke boulevard en standtentjes komt, kom je hier van een koude kermis thuis. Het strand heeft hier ook niets van de "Californian beach" zoals we die in Europa voor ogen hebben. Het is een smal strand met allerlei aangespoeld materiaal dat gewoon mag blijven liggen. Prima, maar wij hadden iets anders verwacht. Er zijn wel appartementen en hotels aan de kust maar die lagen er nogal verlaten bij toen wij er waren. Al met al kwam deze plek nogal desolaat op ons over.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 19-04-2017 door

Dit was onze eerste national park camping zonder voorzieningen, al zit je hier niet in een national park waar toegang voor vereist is. Toiletgebouwen waren gesloten en alleen wat dixies waren aanwezig. Gelukkig waren wij zelf van alle gemakken voorzien. Voor de kleine was er ruimte zat om heerlijk rond te rennen en voor $10 koop je een kruiwagen hout om een vuurtje te maken. Als je voor wat aanmaakhout vraagt stoppen ze dat ook erbij.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 02-10-2016 door

Eenvoudige en rustige camping, waarbij (ivm watertekort in Californië) douche/toiletgebouw is afgesloten. Centrale dumpplaats, maar geen hook up en geen Wifi. Ruime plaatsen met bomen en hierdoor voldoende schaduw. Simpele natuurcamping met kampvuur mogelijkheid, dus op camping hout erbij gekocht (alleen per kruiwagen!).

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 15-09-2016 door

Een parkcamping met slechts chemische toiletten. Goed voor een bezoek aan Haerst Castel. Je kunt er prima BBQen en een kampvuurtje maken, ondanks de droogte!

Kosten per nacht: $26

door op 29-08-2016

Basic camping.... tip... ga in Cambria naar de supermarkt en laat daar hamburgers voor je maken met speciale kruiden en dan lekker onder de sterren hamburgers bakken op een houtvuurtje.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 29-04-2016 door

Eenvoudige vrij rustige campground. Chemische toiletten (ivm waterschaarste in Californië), douche/toiletgebouw is afgesloten. Centrale dumpplaats, geen hooked up plaatsen. Geen Wifi. Nette redelijk ruime plaatsen met schaduw. Ligt wel vlakbij de pacific coast highway waardoor er nogal wat verkeersgedruis is. Je kunt onder die weg door naar het strand lopen. Ligt zeer gunstig om Hearst castle te bezoeken, ong 10 min rijden.

Kosten per nacht: $20

door op 13-08-2015

Rustige camping in het groen. Nadeel: geen water, alleen chemische toiletten. Wel afval dump. Voordeel: rustig, tussen de bomen, aan Highway One, veel dieren. Prettige sfeer.

door op 05-08-2015

Prima natuurcamping met kampvuur mogelijkheid.

door op 16-07-2015

Mooi gelegen midden in park met geen water- en elektriciteitaansluiting. Schitterend uitzicht rondom.

door op 12-07-2015

Wij stonden op de hoger gelegen plekken: Washburn. Daar zijn geen douches en ook geen waterkranen. Voor $15 wel een prachtige ruime plek met heel mooi uitzicht over de omgeving. Vanaf de camping is een trail te volgen.

door op 02-07-2015

Onze eerste overnachting zonder faciliteiten. Prima camping, plaatsen lastig aan gegeven.

door op 06-10-2014

Rommelige camping. Sanitair afgesloten i.v.m. watertekort. Hoger gelegen plaatsen Washburn leek mij achteraf leuker. Vlakbij Hearst Castle.

door op 13-08-2014

Wij mochten kiezen of we op de "luxe" camping of op de "primitieve" wilden staan. Luxe gekozen. Mooie grote plek. Schaduwrijk. Geen Hook-up. Goedkoop $25 voor 4 volwassenen. Toiletten afgesloten. Goedkoop brandhout te koop voor een serieus vuurtje!

door op 12-08-2014

Deze site in het San Simeon State Park is heel erg basic, zonder hook-ups en de generator mag ook niet aan na tienen. Het water was afgesloten sinds januari, dus chemische toiletten en slechts op enkele plaatsen een kraan. De oceaan is op loopafstand, onder de snelweg door. Mooie zonsondergang, dat wel.

door op 11-08-2014

Statecamping dus tussen veel grote gezinnen (amerikanen) met tenten en veel bbq's. Ligging prima. Naar zee is zo'n 25 minuten lopen. Uitzicht vanaf camping erg mooi (mits geen mist langs de kust). Alleen hudo als toilet maar dat weet je op een state camping. Niet duur.

door op 29-06-2014

De "Washburn Primitive Campground" is behoorlijk uitgestrekt en de plaatsen zijn groot. Het is inderdaad "primitief" (geen douches, noodsanitair), maar met je RV heb je toch alles "aan boord" dus een prima campground. Zonder te reserveren was er plek.

door op 19-06-2014

Simpele camping met weinig voorzieningen. De voorzieiningen die er waren, waren gesloten in verband met de droogte. In plaats daarvan stonden er dixie's. Het bijvullen van de watertank was mogelijk, maar de kraan was niet aan te sluiten op de slang.

door op 24-10-2013

Wij stonden op Washburn Pimitive Campground. Deze is gelegen achter San Simeon Creek Campgound. 18 Dollar per nacht. Er zijn toiletten (gat in de grond) en enkele waterkranen. Zeer ruime plaatsen waarbij de grondeekhoorntjes om je heen dartelen. Vanaf de camping kun je naar de oceaan wandelen. Mooie omgeving.

door op 20-08-2013

Onze enige camping zonder Hookup. Veel groen, erg druk en rumoerig, geen schoon sanitair. Wel leuk: haal een kruiwagen hout en ga lekker 'n vuurtje stoken in een grote kuip. Generator mocht niet aan tussen 10pm en 10am terwijl anderen wel tot middernacht kabaal maakten.

door op 18-08-2013

Vrij primitief gebeuren zonder stromend water of electriciteit. Gebruikt als tussenstop tussen Los Angeles en Carmel.

door op 12-08-2013

Op deze state-camping sta je in het hoogseizoen voor 20 dollar per nacht. Geen hooked up, maar je hebt wel veel ruimte en je staat midden in de duinen, waar je vanaf je camper naar de rondvliegende eagles kan kijken. Er zijn chemische toiletten (wel schoon), maar weinig douchefaciliteiten. Vanaf deze camping is het 5 kilometer naar Hearst Castle. Advies: ga niét eten bij het Mexicaanse restaurant (ligt op 3 kilometer van de camping). Het leek wel hondenvoer...

door op 13-07-2013

5 mijl van Hearst Castle. Natuurcamping zonder voorzieningen, wel water aanwezig. Heerlijk rustig. 's Avonds koelt het behoorlijk af.

door op 12-08-2012

De washburn is de hoger gelegen camping van het complex en heeft op een paar "pit toilets" na geen voorzieningen. Dit maakt het juist tot een erg leuke camping: er staan allerlei tenten en campers door elkaar en er heerst een echte campingsfeer. Wij kwamen begin augustus aan het eind van de middag aan (zonder reservering) en hadden (nog net) plaats.

door op 08-08-2012

Camping zonder voorzieningen. Toiletten niet geweldig. Wel lekker rustig. Nog behoorlijk ver van de oceaan gelegen. Heel veel eekhoorns.

door op 17-06-2012

We stonden één nacht op deze camping. Hadden geen water, dump en electriciteit. Douche en wc waren oké en dichtbij. Op loopafstand van het strand en het is mogelijk om een vuurtje te maken bij de camper.

door op 09-05-2012

Hele mooie camping met een prachtig uitzicht en een ruime opstelling, wel eenvoudig sanitair. Voor ons geen probleem want wij waren met de camper.Er was wel een dump en je kon water bijtanken.Je kon ook nog laat terecht en de volgende morgen betalen. Een aanrader!!

door op 19-08-2010

Grote uitgestrekte camping zonder voorzieningen. (geen licht s'nachts bij de wc's) maar goed, je hebt je eigen spullen bij je.

door op 16-08-2010

Goede basic State Park campground. Sanitair was minder.

door op 04-08-2010

Wel mooi uitzicht, maar geen douche, en erg smerig toilet. (gat in de grond waar je alles in ziet liggen.)

door op 09-07-2010

Vlak bij Hearst Castle op kilometer van Hwy1; Mooi uitzicht op zee en bergen. Grote plaatsen, maar weinig begroeiing. Geen camping voor mensen die op luxe uit zijn. Goedkoop: ca 16 USD (2 personen; geen hook up) Ligging: 9 (mooi uitzicht op zee en bergen) Plaats: 8 (ruim; weinig schaduw) Sanitair: 2 (alleen chemisch toilet) Totaal: goed

door op 02-12-2009

Leuke camping, geen hoopup, prima gelegen aan het strand. De douches en het toilet zijn niet zo schoon.

door op 26-08-2009

Wat rommelige camping met beperkt faciliteiten. Te kort geweest om een indruk van de omgeving te krijgen. Waren op doorreis.

door op 07-08-2009

Back to nature camping. Geen voorziening maar wel lekker rustig (voor 1 of 2 nachten)

door op 13-07-2009
Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan