Tombstone Territorial Park, Yukon

Tombstone Territorial Park, Yukon De ruige wildernis van Tombstone Territorial Park ligt aan de beroemde Dempster Highway, anderhalf uur rijden ten noordoosten van Dawson City. Hier word je getrakteerd op bossen, meren, besneeuwde bergen en toendra. De beroemde Dempster Highway, die naar Inuvik in de Northwest Territories voert, loopt vijftig kilometer door het park. Begin je bezoek in het Tombstone Interpretive Centre voor informatie over activiteiten en wandelroutes. In de herfst is het park gehuld in een gele jas van bladeren.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Tombstone Interpretive Centre

Begin je bezoek aan Tombstone Territorial Park in dit bezoekerscentrum, op 71.4 kilometer van het beginpunt. Hier krijg je informatie over het park, wandelroutes, kamperen en activiteiten. Ook vind je hier het Tombstone Range Viewpoint, voor een mooi uitzicht over het park. In het zomerseizoen (juni - half september) zijn er speciale activiteiten, zoals een begeleide wandeltocht met een ranger. Vraag in het centrum om meer informatie en actuele starttijden. Wil je een lange wandeling gaan maken? Dan kan het verstandig zijn om hier alvast je tocht aan te kondigen. Het bezoekerscentrum is geopend van eind mei tot half september. Tussen juni en september is de opening dagelijks, van 09:00 tot 17:00. In mei is het centrum alleen in weekenden en op feestdagen geopend.

Tombstone Territorial Park bezienswaardigheden

Wandelroutes

In Tombstone Territorial Park zijn verschillende wandelroutes, ze starten aan de weg of bij de camping. Vraag voor je op pad gaat bij het bezoekerscentrum om een goede routebeschrijving. Wandel alleen op wandelroutes en trek niet zomaar de wildernis in. Houd er rekening mee dat je in het leefgebied van beren loopt! Dit zijn onze favoriete wandelroutes:

  1. North Klondike River Trail (3,2 km): Deze wandelroute is geschikt voor wie na een lange dag rijden (of eraan voorafgaand) de benen wil strekken. Het pad is goed toegankelijk en de rondwandeling duurt één à twee uur. De North Klondike River Trail start op Tombstone Mountain Campground, tussen plaats 18 en 19. Je hebt onderweg schitterende uitzichten op de weidse landschappen en besneeuwde bergen. Het pad varieert van vlonders tot natuurpad met losliggende stenen. Je moet een flinke klim maken.

  2. Goldensides Mountain Trail (4 km): Dit is een van de populairste wandelingen in Tombstone Territorial Park. Je wandelt door schitterende toendralandschappen met uitzicht op Tombstone Mountain, de Dempster Highway en de andere bergkammen. Deze uitdagende wandelroute kost je ongeveer twee tot drie uur. De trail begint vlak bij de Tombstone Campground.

Tombstone Territorial Park bezienswaardigheden

Dempster Highway

De Dempster Highway is de hoofdweg in Tombstone Territorial Park. De gravelweg voert ongeveer vijftig kilometer door het ongerepte landschap. Voor de indrukwekkendste uitzichten kun je doorrijden tot de noordelijke parkgrens (op ongeveer 117 kilometer van het beginpunt). Je ziet dan weidse toendra, besneeuwde bergen, beken en meren. Als je alleen Tombstone wil bezoeken, keer je bij de parkgrens om en kampeer je op de camping naast het bezoekerscentrum (71.5 km vanaf het beginpunt). Houd er rekening mee dat de toegankelijkheid van de onverharde Dempster Highway afhankelijk is van de weersomstandigheden. Bij regen of sneeuw kan de weg glad en moeilijk begaanbaar zijn. Ook bij mooi weer moet je uitkijken: er zijn veel kuilen! Neem altijd een reserveband mee en vraag aan je verhuurder of je deze weg mag rijden.

Tombstone Territorial Park bezienswaardigheden

Campings

Er is één camping naast het Tombstone Interpretive Centre: Tombstone Mountain Campground (km 71.5). Op deze natuurcamping is stromend water aanwezig, maar geen elektriciteit of andere voorzieningen. Er zijn slechts "pit toilets". Enkele andere campings aan de Dempster Highway zijn Engineer Creek (194 km vanaf het beginpunt) en Rock River (op 447 km).

Tombstone Territorial Park bezienswaardigheden
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan