Beaver Creek, Yukon

Beaver Creek Yukon Beaver Creek, op slechts een paar kilometer van de grens met Alaska, is de meest westelijke nederzetting in Canada. De kleine gemeenschap is van belang als grenspost en servicecentrum voor de Alaska Highway. Het is tevens de thuisbasis van de White River First Nation, een indianenstam die erg actief is op het gebied van cultuurbehoud. Zo promoot de stam traditionele dans, zang en taalprogramma’s.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Our Lady of Grace

Iets voorbij het Visitor Information Centre, dat dagelijks geopend is tussen mei en september, ligt het oude missiekerkje Our Lady of Grace. De kerk werd in 1961 gebouwd met de resten van een loods die intensief gebruikt werd tijdens de aanleg van de Alaska Highway. Het donkerrood geschilderde gebouw is een van de drie katholieke kerken langs de noordelijke Alaska Highway.

Beaver Creek Yukon

Accommodaties

Beaver Creek is vooral handig als overnachtingsplaats voor reizigers over de Alaska Highway. Overnachtingen zijn mogelijk bij Buckshot Betty’s en Westmark Inn, waar eveneens mogelijkheid is om te dineren. Er is ook een eenvoudige campground met elektra en wifi.

Beaver Creek Yukon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan