Montebello, Québec

Montebello Quebec Het Frans klinkende stadje Montebello is wereldberoemd om het ‘Château Montebello’: het grootste hotel- en resortcomplex ter wereld. Dit hotel beschikt over meer dan 26.000 hectare land, waarin groot wild rondloopt en waarin 70 meren liggen. Château Montebello ligt in de provincie Québec aan de Ottawa-rivier, die tussen de hoofdstad en Montréal stroomt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Notre Dame-de-bon-secours

De Notre Dame in Montebello is een actieve Christelijke kerk met een actieve Christelijke gemeenschap. Ze voeren stukken op, zingen samen en gaan dagelijks voor in diensten. De Notre Dame staat hoog boven op een rots aan de rand van Montebello, en de parochievaders zijn je graag van dienst om te vertellen over de kerk, het geloof of de gemeenschap. Vanaf deze rots kun je ook de gehele stad en beboste omgeving overzien. Neem ook een kijkje bij het oude treinstation. In 1931 stond het treinstation vol met treinreizigers die uit Ottawa, Montréal of de Verenigde Staten kwamen. Nu is het een bezoekerscentrum geworden. Het gebouw is in Scandinavische stijl, compleet gebouwd van rood hout.

Notre Dame

Whitefish Lake picnic area

Whitefish lake ligt in het Omega Parc en is een van de grootste meren van de Fairmont Kenauk, met een beboste kustlijn van meer dan 4 kilometer. Het wateroppervlak is gigantische en het water in het meer is erg schoon en dus in de zomer ook geschikt om in te zwemmen. Het meer is makkelijk per kano, kajak of andere boot te begaan. De boten zijn ook te huur. Op de westkust van het meer is een grote picknickplaats waar je goed met groepen kunt eten of barbecueën. Op deze plaats zijn ook verschillende huurmogelijkheden voor kano’s, andere boten of barbecues.

Whitefish Lake

Trout Hatchery

Hier worden forellen gekweekt en gehouden. Het bedrijf laat zien hoe de vis vanuit het ei tot de volwassenheid wordt gevoed en de werknemers leggen graag uit wat er gebeurt. Als je graag een forel wilt vangen, zijn alle benodigdheden hiervoor aanwezig. De verse vissen worden met liefde bereid voor een gezamenlijke barbecue.

Trout Hatchery

National Historic Site Manoir-Papineau

Ook wel Château Montebello. Een gekoesterd erfgoed van het gebied waarin het historische karakter Papineau een grote rol speelde. Het is een indrukwekkend stukje architectuur, door Joseph Papineau, eerste kolonist van Montebello ontworpen en laten uitvoeren. Het gebouw doet nu dienst als museum en je kunt er een rondleiding krijgen over de eerste verdieping, waar de gasten verbleven, Papineau zijn bibliotheek had en het kantoor van het personeel plaats had. In de tuinen vinden vaak klassieke of traditionele concerten plaats. Ook voor kinderen is er op dit landgoed een heleboel te doen: zoals de schatten van Papineau ontdekken of een educatieve tocht doen over velerlei onderwerpen die met het landgoed in verband zitten.

Manoir-Papineau

Parc Omega

In Parc Omega kun je veel wilde dieren bekijken. Er zijn veel wandelpaden uitgezet waar je je tussen de prachtige Canadese natuur kunt begeven. Je kunt er bergwandelingen maken of door bospaden lopen. Op het terrein ligt de boerderij van Leopold, waar je in de zomer wordt uitgenodigd, om van het leven tussen de boerderijdieren te kunnen proeven. Je kunt het gebied door het gebied trekken door mee te lopen met een gids en een hert, of met een wagen. Er zijn veel mogelijkheden om te eten of picknicken en er lopen veel wilde dieren rond in het park.

Parc Omega

Geschiedenis

Montebello werd vanaf 1801 gekolonialiseerd door de Fransen die over zee gekomen waren. Het land werd bevolkt door Joseph Papineau en de zijnen. In 1846  bouwde Papineau er ‘Landhuis Montebello’ om in stijl te kunnen wonen in het door zijn volk gekoloniseerde gebied. Hiernaast ligt het in 1880 gebouwde Manoir Papineau National Historic Site, dat op de lijst van Canadees erfgoed staat. Papineau  was het ook die de stad haar haar naam ‘Monte-Bello’ in 1854 gaf als eerbetoon voor de hertog van Montebello, Napoleon-Augustus Lannes. Deze man had hij in Frankrijk gekend als diplomaat en minister van buitenlandse zaken.

Tot 1878 behoorde Montebello tot de Parish gemeenschap van Canada. Het heeft zich echter afgesplitst en is nu onafhankelijk in de gemeenschap van Montebello. In 2007 is door de premier destijds, George W. Bush, de eerste minister van Canada en de president van Mexico een grote vergadering over Noord-Amerika gehouden in het Château Montebello. Tijdens deze vergadering stroomden demonstranten toe om hun stem te laten horen. Dit waren met name milieuactivisten en politieke tegenstanders van de Canadese eerste minister.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan