Matane, Québec

Matane Québec Op het prachtige schiereiland Gaspé, op de zuidelijke oever van de St. Lawrence-rivier, vind je Matane. Het Gaspé-schiereiland herbergt misschien wel het meest ruige landschap van de gehele provincie. Het noordelijke deel van het eiland bestaat uit de Appalachian Mountains die eindigen bij de beroemde Perce Rock.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Natuur

Matane biedt veel natuur. Zo vind je er verschillende parken zoals het Parc des Castors, een park dat ontwikkeld is door de vereniging van jagers en vissers in de regio. Parc des Castors bevindt zich eigenlijk op twee eilanden in de Matane-rivierdelta.

Natuur, Matane

Jardins de Doris

Deze tuinen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken als je in Matane bent. Er zijn vis- en eendenvijvers tegen, maar ook verschillende bloementuinen. Beklim de uitkijktoren en bekijk de reusachtige zonnewijzer.

Jardins de Doris

Matane Wildlife Reserve

Een echte aanrader, hier leeft namelijk een van de grootste kudde elanden ter wereld. Je kunt zelf kijken of je ze tegenkomt maar ook met een gids zijn deze imposante dieren op te zoeken, zelfs vanuit een kajak.

Matane Wildlife Reserve

Galerie d'art de Matane (Complexe culturel Joseph-Rouleau)

Dit is een centrum voor cultuur en tevens een thuis voor de gemeentelijke bibliotheek en een kunstgalerie. Hier zijn voornamelijk werken van kunstenaars uit de regio te bekijken.

Natuur, Matane

Parc National de la Gaspésie

Bij een bezoek aan het Gaspé-schiereiland mag je het Parc National de la Gaspésie niet overslaan. Het park bevat hoge bergen en mooie wandelpaden. Bijzonder zijn de kariboes die er leven, het is de enige kudde ten zuiden van de St. Lawrence-rivier. Begin je bezoek bij het Interpretation Center aan Route 299. Vanuit Matane is het een kleine twee uur rijden.

Matane Québec
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan