Forillon National Park, Québec

Forillon National Park Québec Forillon National Park ligt op het uiterste puntje van het Gaspé-schiereiland in Québec. De kustlijn aan de Golf van St. Lawrence en de baai van Gaspé kent bijzondere rotsformaties, steile kliffen, baaien en grotten. Wie weet vang je ook een glimp op van een blauwe vinvis of zeehond, die leven in de oceaan rondom Forillon National Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cap Gaspé: Cap Bon Ami Forillon In Penouille, l'Anse-au-Griffon en vlak bij Cap-des-Rosiers zijn bezoekerscentra waar je info kunt vergaren over wandelingen en bezienswaardigheden. Het leukst is om de parkweg over de kaap te volgen (de Route Grande Grave) naar de parkeerplaats L'Anse-aux-Amérindiens. Hier start een 8 kilometer lange rondwandeling naar het uiterste tipje van de 95 meter hoge kaap Cap Gaspé, waar de Cap Gaspé-vuurtoren stil de wacht houdt. De uitzichten zijn hier schitterend. Als je tegen het einde van de wandelroute nog niet moe bent, kun je afdalen naar de voet van de klif, ook wel Land’s End (Bout du Monde) genoemd. Kortere wandelingen zijn de Prélude à Forillon-wandelroute van 0,6 kilometer. De wandeling start bij het Interpretation Center en leidt je langs prachtige uitzichten op de zee en de bergen. Ook de La Chute-wandeltocht duurt een half uur. De tocht heeft een lengte van een kilometer en start bij het gelijknamige parkeerterrein. Het korte pad heeft een aantal steile trappen en leidt uiteindelijk naar een 17 meter hoge waterval. Als je je echt wilt inspannen, wandel je vanaf het idyllische strand van Cap Bon Ami naar de top van Mont-St-Alban, een route van zo'n twee kilometer redelijk steil omhoog. Onderweg zijn er talloze uitzichtpunten waar je even op adem kunt komen. Vanaf de toren zie je bij helder weer Cap Gaspé, Bonaventure Island en Cap-des-Rosiers met zijn kenmerkende vuurtoren en de plaats Gaspé. De route is verder uit te breiden, maar heen- en terug naar de toren is bijna vier kilometer. Reken dan op circa 2 uur wandeltijd in totaal.

Fietsen: Forillon National Park Quebec Je kunt mountainbiken of fietsen in Forillon National Park. De route Le Portage is 20 kilometer heen en terug en loopt door een gebied met veel bos. Tijdens het fietsen kun je (met wat geluk) wilde dieren spotten, waaronder de zwarte beer. De La Valléé route is 9,2 kilometer heen en terug. Het pad slingert langs de Anse-au-Griffon-rivier. Tot slot is de Les Graves route (8 km retour) opengesteld voor mountainbikers. De picknickplaats halverwege, bij Cap-Gaspé, geeft een prachtig uitzicht over de zee. Tot slot is er het Penouille Parcours. Deze is vier kilometer retour en leidt je langs het strand en door de bossen. Ideaal dus om de rijke natuur van Forillon te verkennen. Mountainbikes zijn te huur bij Cap Aventure bij Grande-Grave. Voor gewone of elektrische fietsen kun je terecht bij het Penouille bezoekerscentrum.

Stranden en zwemmen: Strand in Forillon Quebec Het allermooiste strand met het allermooiste uitzicht bevindt zich bij Cap Bon Ami, aan de oostelijke kust van het schiereiland. Vanaf de parkeerplaats is het maar een klein stukje lopen. Aan de westkant van Forillon is het zandstrand van Penouille een aanrader. Hier kijk je fraai uit over de baai van Gaspé. Het strand is bereikbaar met de fiets, shuttlebus of te voet. Je kunt hier de wandelroute Penouille (4 km) volgen of stand-up paddling (sup'pen). Bij Écorécréo kun je je hiervoor inschrijven en het benodigde materiaal huren.

Walvisexcursie: Walvisexcursie Vanuit Grande Grave vertrekken Whale Watching Cruises. Je gaat aan boord van een boot met deskundige begeleiding op zoek naar deze grote zeedieren. Ook kun je, onder begeleiding van ervaren kajakkers, een kajaktocht maken op de zee.

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!