Carleton-sur-Mer, Québec

Carleton Quebec Met zandbanken, veel zeevogels en vijfhonderd meter hoge 'bergen' is Carleton-sur-Mer een van de beste plekken aan de Baie-des-Chaleurs. Er vertrekken boten voor rondvaarten en excursies. Ga naar de vogelobservatietoren om zeevogels te spotten en vergeet ook zeker niet van het uitzicht te genieten vanaf het uitzichtpunt op de 555 meter hoge Mont St. Joseph. In het bijbehorende gebouw met het opvallende blauwe dak vind je glas-in-loodramen, mozaïeken en een kunsttentoonstelling. Nog een andere mooie bezienswaardigheid is de Carleton Lighthouse bij Tracadigash Point.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Toeristenstadje Carleton-sur-Mer

Het stadje is een van de belangrijkste toeristenplaatsen in Gaspésie. De stranden, de fantastische zee, het bergachtige landschap en het milde klimaat langs de Baie-de-Chaleurs hebben ertoe geleid dat er allerlei hotels en voorzieningen in het gebied aanwezig zijn, zoals restaurants, golfbanen, galeries, een haven, wandel- en fietsroutes, wildreservaten, een recreatiepark en een spa. Ook worden er allerlei culturele evenementen georganiseerd. Elk jaar wordt er bijvoorbeeld een internationaal bluesfestival gehouden, het Maximum Blues Festival, dat meer dan twintigduizend toeschouwers trekt om lokale en internationale artiesten te bekijken. Er is een toeristencentrum in de stad, dat tussen 14 juni en 7 september elke dag geopend is. Je kunt het vinden bij het Quai des arts (een cultureel centrum).

Tracadigash Point Lighthouse

De omgeving kent allerlei attracties, zoals de Tracadigash Point Lighthouse, een vuurtoren waar je geweldige uitzichten hebt. In het gebouwtje erbij kun je meer leren over de geschiedenis van Carleton-sur-Mer en de zogenaamde Piraat van het Eiland bekijken, een verhalenverteller en zanger.

Wandelen

Het wandelnetwerk is erg uitgebreid (er ligt zo’n vijfendertig kilometer aan paden rond Carleton-sru-Mer en de nabijgelegen plaats Maria). Zo is het mogelijk om naar de toppen van de Mont Saint-Joseph en Mont Carleton te wandelen. Op de stranden kun je zoeken naar agaat, een soort halfedelsteen. Het is mogelijk om de zee per kano of kajak te ontdekken, maar je kunt ook met een zee-excursie meegaan. In de winter kun je in het sneeuwrijke gebied heerlijk skiën, snowboarden, langlaufen of natuurlijk sleetje rijden. Ook vindt dan het Festineiges plaats, een festival met onder andere ijssculpturen en sneeuwmobielraces.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan