Minett, Ontario

Minett Ontario Minett ligt in de Muskoka-regio, het meest beroemde gebied van Ontario’s ‘cottage country’. Je vindt er meer dan negenhonderd zoetwatermeren en, zoals de bijnaam al verklapt, veel vakantiehuisjes. Muskoka wordt gekenmerkt door vier grote meren, die dertig procent van wateroppervlak van het totale gebied vormen: Lake Muskoka, Lake of Bays, Lake Rosseau en Lake Joseph. Het kleine plaatsje Minett ligt tussen de twee laatstgenoemde meren. Lake Joseph is met zijn bijna 94 meter diepte het diepste meer van het gebied. Minett is vernoemd naar de eerste kolonistenfamilie die zich er vestigde. De familie van Charles James Minett bouwde er een onderkomen en noemde het Clevelands House. De nederzetting die ontstond kreeg de naam Cleveland. Wegens verwarring met het Amerikaanse Cleveland veranderde de naam later in Minett.

Minett is tegenwoordig een klein toeristisch plaatsje dat voornamelijk dienst doet als locatie van grote vakantieresorts en golfbanen. Je kunt er dan ook deelnemen aan een golfcursus of een bezoek brengen aan een spa. Een andere mogelijkheid is om een boot te huren of mee te gaan met een boottour. De vele meren in de directe omgeving bieden natuurlijk ook talloze recreatiemogelijkheden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lake Rousseau

Dit meer is misschien wel het populairste recreatiemeer van Muskoka. Langs de baaien staan veel cottages, waarvan sommigen dateren uit de late negentiende eeuw. Het meer telt verschillende baaien en eilanden. Je kunt er zeilen, waterskiën, kanoën en zwemmen. Ook wordt er veel gevist.

Lake Rousseau

Lake Joseph

Een ander groot meer in de omgeving van Minett is Lake Joseph, een heel groot meer dat bezaaid is met eilandjes. De activiteiten die op Lake Rousseau mogelijk zijn, zijn ook mogelijk op Lake Joseph. Je vindt er verder veel windsurfers. Beide meren zijn via een smalle waterweg met elkaar verbonden.

Lake Joseph

Hardy Lake Provincial Park

Op ongeveer een half uur rijden van Minett ligt het Hardy Lake Provincial Park, een uitgestrekt natuurgebied van 765 hectare. In het park vind je veel plantensoorten die kenmerkend zijn voor de Atlantische kust. Hoewel er geen voorzieningen aanwezig zijn, is het een erg geschikte locatie om te wandelen. Zo kun je een drie kilometer lange route volgen (gemiddelde moeilijkheidsgraad met enige steile klimmen) langs rotsen, de kustlijn en beboste gebieden. Daarnaast is er een route van acht kilometer uitgezet, die uitzichten biedt op Lake Muskoka. Aangezien de route beschouwd wordt als een 'wilderness trail' is hij voornamelijk geschikt voor geoefende wandelaars. De route duurt twee à drie uur. Een andere uitdagende route is een zeven kilometer lang pad door bos en draslanden. Hier heb je eveneens een mooi uitzicht op Lake Muskoka. Houd er wel rekening mee dat je je door dichte struiken heen moet 'worstelen'.

Hardy Lake Provincial Park
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan