Tangier, Nova Scotia

Tangier Nova Scotia Tangier is een kleine plaats aan de oostkust van Nova Scotia. Dicht bij vind je de Tangier Grand Lake Wilderness Area die 16.000 hectare aan heuvelachtige, ongerepte natuur vol coniferenbossen beschermd. Er zijn meren, waterwegen en er leeft veel wildlife. De regio staat bekend om de zalmvangst en de goede mogelijkheden om te kajakken/kanoën. Het Tangier Grand Lake ligt midden in het park, het is een van de weinige meren in Nova Scotia die niet direct aan de weg gelegen zijn. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zeekajakken: Tangier Nova Scotia Vanuit het centrum van Tangier vertrekken kajaktours van Coastal Adventures. Je kunt ervoor kiezen of je een dagtocht maakt of een meerdaagse tocht door de regio. Vooraf krijg je instructies in de kajakschool. Wie op eigen gelegenheid uit kajakken wil, kan daravoor het benodigde materiaal huren. Je kunt met je kajak de oostkust van Nova Scotia verkennen, een meerdaagse tocht brengt je naar de Cape Breton Highlands, de Fundy Bay, de kust van Louisbourg en de zuidkust. Er zijn speciale programma's voor beginners en kinderen. 

Taylor Head Provincial Park: Taylor Head Provincial Park In dit provinciepark zijn wandelroutes langs de ongerepte kust, geschikt voor wandelaars van elk niveau. Kies voor de korte Beach Walk door de witte zandduinen en langs de branding, of voor de langere Headland Trail. Taylor Head Provincial Park ligt ten zuidwesten van Sheet Harbour, het is vanuit Tangier een klein kwartier rijden.

Musea: Tangier Nova Scotia In Tangier kun je twee musea bezoeken. Het Musquodoboit Railway Museum is gevestigd in een treinstation uit 1918, in de Musquodoboit Harbour. Het museum draait, niet verrassend, om de ontwikkeling van het treinverkeer in Oost-Canada. Buiten het museum start een mooie wandelroute langs de Musquodoboit River. Daarnaast is er het Fisherman's Life Museum, dat (je raadde het vast al) draait om de visserij. Dit museum ligt in Jeddore Oyster Ponds, op ruim een half uur rijden vanaf Tangier.

Memory Lane Heritage Village: Een klein half uur rijden van Tangier ligt Lake Charlotte. In Memory Lane Heritage Village herleeft de tijd van voor de Tweede Wereldoorlog. In het openluchtmuseum vind je historische panden, zoals een winkel met karakteristieke producten, een school uit 1950 en een hoeve uit 1900. Sommige gebouwen zijn verplaatst vanuit omringende gemeenschappen, zoals Oyster Pond en Clam Harbour. Het historische dorp is dagelijks geopend van half juni tot half september, tussen 11:00 en 16:00. Wil je het dorp bezoeken, dan moet je een (kleine) entreeprijs betalen. 

Clam Harbour Beach Provincial Park: Volgens sommigen herbergt Clam Harbour een van de mooiste stranden van Nova Scotia. Het zandstrand is weids en natuurlijk en is provinciaal erfgoed. Langs één kant van het strand loopt een relatief warme getijdenstroom, waar je met een luchtbed af kunt drijven. Clam Harbour Beach Provincial Park telt daarnaast verschillende wandelpaden, sommigen zijn voorzien van vlonders. Het zandstrand is in augustus het strijdtoneel van een heuse zandkasteel-competitie waar honderden bezoekers op af komen. Het park is voorzien van omkleedhuisjes, toiletten en een groot parkeerterrein. 

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!