Freeport, Nova Scotia

Freeport Nova Scotia Freeport is een klein vissersdorp op het uiterste puntje van Long Island. Deze landstrook is slechts vijf kilometer breed en ligt tussen de Fundybaai en de Saint Mary's Baai. In deze waterrijke omgeving komen veel walvissoorten voor. Dat schreeuwt om een excursie!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Walvissen spotten: Walvissen Nova Scotia In Freeport kun je tussen half juni en half september op walvisavontuur! Vanaf een boot speur je samen met een bioloog naar de verschillende soorten walvissen die leven in de Fundybaai. Je hebt kans om (dwerg)vinvissen, bruinvissen en bultruggen te zien. Ook leer je van alles over de Noord-Atlantische vogelsoorten, zoals papegaaiduikers. Een boottocht duurt drie tot vier uur. Wil je liever niet het water op? Houd dan je verrekijker gereed op de uitkijkplaats vlak bij Freeport. Ook hier heb je soms kans om walvissen te zien.  
Brier Island: Brier Island Nova Scotia Vanuit Freeport vertrekt een veerpont naar Brier Island. Dit kleine, natuurrijke eiland is het westelijkste puntje van Nova Scotia. De vissersboten varen er af en aan en de ruige natuur wordt opgesierd door wilde bloemen. De verharde weg houdt even buiten Westport (ferryhaven) op, maar er lopen vele wandelroutes naar de kust van de Fundybaai en Saint Mary’s-baai. Breng op Brier Island een bezoek aan Seal Cove, waar vaak zeehonden liggen te zonnen, of een van de vuurtorens op het eiland. Ook vanaf Brier Island kun je een walvisexcursie doen.

Feiten

Provincie Nova Scotia
County Digby
Oppervlakte 8 km²
Hoogte 0 meter
Inwoners 300
Tijdzone Atlantic Standard Time (tijdverschil met Nederland: 5 uur vroeger)
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!