Twillingate, Newfoundland & Labrador

Twillingate Newfoundland Twillingate ligt in het noordoosten van Newfoundland. De plaats bestaat uit twee eilanden: North Twillingate Island en South Twillingate Island. Twillingate hoort bij de Notre Dame Bay en wordt omringd door water. Met name in de lente en de vroege zomer is Twillingate een bezoek waard. Dan ontdek je namelijk waarom de plaats ook wel 'Iceberg Capital of the World' genoemd wordt: er drijven ijsschotsen voorbij die soms duizenden jaren oud zijn. Al klinkt ijsbergen kijken niet als een zomerse activiteit, je hoeft niet bang te zijn dat je zult blauwbekken. De gemiddelde zomertemperatuur in Twillingate is namelijk 20 graden Celsius. Bovenal is Twillingate een aanrader voor liefhebbers van wandelingen, rustige natuur en reizigers die hun ogen openhouden voor wildlife!

Bezienswaardigheden & activiteiten

IJsbergen

Welkom in de Iceberg Capital of the World! Twillingate ligt aan Iceberg Alley, een zeeroute die populair is onder ijsbergen. De Alley strekt zich uit van de kust van Labrador tot de zuidoostkust van Newfoundland. Op het Bonavista Peninsula zijn onder andere Twillingate, Fogo Island en Bonavista goede plekken om ijsbergen te zien. Hoe verder naar het noorden je komt, hoe langer het ijsbergseizoen duurt. IJsbergen drijven door de Iceberg Alley vanaf de lente tot de vroege zomer. In april en mei zijn er de meeste ijsbergen, maar omdat ze dan vaak nog ver op zee drijven, kun je ze vanaf land het beste zien in mei of (begin) juni. De leukste manier om ijsbergen te spotten is vanuit een boot of kajak. Hier zijn speciale tours voor te boeken.

Bezienswaardigheden Twillingate Newfoundland

Wandelen

Langs de ruige kustlijn en de kliffen van Twillingate zijn diverse wandelroutes uitgestippeld. In de lente/vroege zomer kun je vanaf de paden soms ijsbergen zien. Een route die geroemd wordt vanwege haar fabelachtige uitzichten is de Sleepy Cove Trail. Deze tocht begint op de parkeerplaats bij Long Point Lighthouse en duurt 2,5 à 3 uur. Onderweg heb je het gevoel dat je opgaat in de ongerepte natuur waar je doorheen loopt. De Sleepy Cove Trail bevat een aantal steile stukken die soms wat klauterwerk vergen. Op de steilste gedeelten zijn wandeltrappen aangelegd. Een makkelijkere wandeltocht is de Top of Twillingate Trail. Deze route duurt 1,5 à 2 uur en is voorzien van een goed toegankelijk pad. Onderweg heb je uitzichtpunten, zodat je het bos- en waterrijke gebied rustig kunt observeren en fotograferen.

Bezienswaardigheden Twillingate Newfoundland

Boottocht

Een bezoek aan Twillingate is niet compleet zonder een boottocht over de Atlantische Oceaan. Een boottocht is de ideale manier om het contrast te ervaren tussen de ruige kustlijn en het kalme water. Maar varen is vooral leuk als je een ijsberg van dichtbij kunt bekijken en je het water af kunt speuren naar bijvoorbeeld bultruggen, dwergvinvissen of grienden (dolfijnachtigen). In Twillingate zijn diverse aanbieders van boottochten. De meeste rondvaarten vertrekken vanaf de werf in Main Street. Je kunt ter plekke informeren naar de kosten en mogelijkheden van de tours.

Bezienswaardigheden Twillingate Newfoundland

Vuurtoren Long Point Lighthouse

Het Long Point Lighthouse is gebouwd in 1876 en is nog altijd in gebruik. De vuurtoren is niet alleen een mooi gebouw om te bezoeken, het is ook een prachtig uitkijkpunt. Houd je verrekijker in de aanslag en speur de Atlantische Oceaan af naar walvisachtigen en zeevogels. In het Long Point Lighthouse is een tentoonstelling te zien over de Titanic, het 'onzinkbare' schip dat in 1912 tegen een ijsschots voer. Vanaf de parkeerplaats van Long Point Lighthouse start de wandeling naar Sleepy Cove, waar je een oude kopermijn tegenkomt.

Bezienswaardigheden Twillingate Newfoundland

Musea

Hoewel Twillingate maar weinig inwoners telt, beschikt het plaatsje over maar liefst vijf musea. De meest bezochte zijn het Twillingate Museum, het Prime Beth Fishing Museum en het Durrell Museum. Het Twillingate Museum is het grootste museum en heeft verschillende exposities over indianen en de eerste pioniers in het gebied rond Twillingate. Prime Beth is een historisch vissersdorpje, waar je meer leert over de vistradities van Newfoundland. Het Durrell Museum tot slot heeft een tentoonstelling over ijsberen, maar je leert er ook over jonge Newfoundlanders die meevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog en de visserij die hier in Oost-Canada zo belangrijk is. Een leuk extraatje is het prachtige uitzicht over de baai bij Durrell Museum.

Bezienswaardigheden Twillingate Newfoundland

Kajakken

Voor de sportieveling zijn er mogelijkheden om in het gebied te kajakken. Het is een mooie gelegenheid om aan te meren bij een van de kleine eilandjes of om van dichtbij een ijsberg te zien. Er worden ook kajaktochten voor groepen aangeboden.

Bezienswaardigheden Twillingate Newfoundland
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan