Clarenville, Newfoundland & Labrador

Clarenville Newfoundland Het kustplaatsje Clarenville ligt aan de Trans Canada Highway (Route 1) in de Canadese provincie Newfoundland. Het is een goede uitvalsbasis voor wie het Bonavista Bay schiereiland of het Terra Nova National Park wil verkennen. Clarenville ligt in de Shoal Harbour River Valley en de vissersgemeenschap wordt gekenmerkt door mooie kustlandschappen.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ganzenreservaat

Clarenville is het leefgebied van de Canadese gans, die er voor het eerst werd gesignaleerd in 1922. Tegenwoordig vormen de wateren rond Clarenville een beschermd reservaat voor deze vogels. Je kunt de beestjes met name zien in de lente en de herfst. Hoewel de kans dat je eenden ziet het grootst is, spot je met wat geluk zelfs zee- of visarenden in dit plaatsje. Aan de Cormack Drive, op de route van het Shoal Harbour Causeway-wandelpad, is een uitkijkpost vanwaar je over het reservaat kunt uitkijken. Ook vind je hier meer informatie over de ganzen en andere vogels.
 

Clarenville Newfoundland

Monumenten

Tegenover het stadhuis in Clarenville zie je het War Memorial. Dit monument is geplaatst ter ere van alle soldaten uit de regio die het leven hebben gelaten in een oorlog. Iets verderop, aan de Balbo Drive, vind je de Wiseman’s Mill. Op deze plek runden vier broers een houtzagerij, waarvan het hout onder andere werd gebruikt voor de scheepsbouw in Clarenville. Een andere bezienswaardigheid is het Transatlantic Cable Monument aan de Cormack Drive. Hier werd de allereerste telefoonkabel tussen Europa en Noord-Amerika gelegd. Het oude kabelstation zie je direct naast het monument.
 

Clarenville Newfoundland

White Hills Ski Resort

Ben je een liefhebber van wintersporten? Bezoek dan het White Hills skiresort met een skigebied van circa 22 hectare. Naast skiën en snowboarden kun je er ook prima langlaufen. Je kunt ook een wandeling maken op sneeuwschoenen, over een speciaal aangelegde route.

Clarenville Newfoundland

Wandelroutes

Rondom Clarenville kun je diverse wandelingen maken. De Rotary Trail (5 km) is een makkelijke wandeling langs de Shoal Harbour-rivier. De route begint bij de Memorial Drive-brug. Een iets pittigere route is de Bare Mountain Trail (3 km), die begint en eindigt bij het Manitoba Professional Building en loopt door bossen, langs rotskliffen en biedt uitzicht op zee en het skiresort White Hills.

Clarenville Harbour

Omgeving

Schiereiland Bonavista

Maak een uitstapje naar Trinity, het mooiste vissersdorpje van het schiereiland Bonavista, op ongeveer een uur rijden van Clarenville. Hier kun je diverse historische gebouwen bekijken, zoals de St. Paul's Anglican Church, een witte houten kerk uit 1892. Nog een klein uur verder, op het puntje van het schiereiland, ligt het Dungeon Provincial Park. Hier heb je met de auto of te voet prachtige uitzichten op de oceaan.

Trinity Newfoundland

Terra Nova National Park


Het enorm grote Terra Nova National Park ligt ten noorden van Clarenville en is de leefomgeving van veel landdieren, zeedieren en vogels. De kustlijn van het park wordt gevormd door kliffen, beschutte baaien en inhammen. Meer landinwaarts vind je beboste heuvels, rotswanden, moerassen en vijvers. Je kunt in het park kiezen voor verschillende wandelroutes, die variëren in moeilijkheidsgraad. Ook kun je er kanoën, kajakken en kamperen. In het bezoekerscentrum aan Salton’s Brook kun je terecht voor meer informatie over het park.   

Terra Nova NP Newfoundland
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan