Bonavista, Newfoundland & Labrador

Bonavista Newfoundland De plaats Bonavista is een van de highlights van het schiereiland dat dezelfde naam draagt. Hoewel het wat minder pittoresk is dan bijvoorbeeld Trinity, zie je hier wel het werkende leven van de Newfoundlanders. De ruige natuur is slechts een paar stappen van je vandaan. Je rijdt in tien minuten naar Cape Bonavista Lighthouse en in vijf minuten naar Dungeon Provincial Park, waar de woeste zee een gat in de rotsen sloeg van negentig meter diep.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Iceberg Alley

Trinity en Bonavista zijn deel van de Iceberg Alley. Dit is een deel van de oceaan waar in de lente en vroege zomer veel ijsbergen voorbij drijven. Heel veel ijsbergen zijn gewoon vanaf het land zichtbaar. Ook zijn er tours die je dichter bij de giganten brengen, per boot of bijvoorbeeld per kajak. De grootste kans op ijsbergen is in mei en juni. Maar bedenk altijd dat geen enkel seizoen hetzelfde is en dat het nooit gegarandeerd is dat je daadwerkelijk ijsbergen ziet.

IJsberg Newfoundland

Cape Bonavista Lighthouse

Op slechts tien minuten rijden van Bonavista staat deze rood-witgestreepte vuurtoren uit 1843 de wacht te houden over Cape Bonavista. Leuk extraatje: voor de kust woont een papegaaiduikerskolonie. De beestjes voeren rond zonsondergang vaak een hele show op.

Cape Bonavista Lighthouse

Dungeon Provincial Park

Onderweg naar de Bonavista Lighthouse kun je een stop maken in Dungeon Provincial Park. Hier is de enorme kracht van de oceaan goed zichtbaar in de vorm van een negentig meter diep gat in de rotsen, ontstaan door het instorten van twee zeegrotten. De golven slaan hier met veel geweld op de kust.

Dungeon Provincial Park
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan