Riding Mountain National Park, Manitoba

Riding Mountain Manitoba

Prairies, weiden, bossen, diepe valleien, meren, heuvels, bizons, zwarte beren, herten en maar liefst 400 kilometer aan trails. Riding Mountain National is echt een aanrader wanneer je dwars door Canada van/naar Winnipeg rijdt. Aan Highway 10, die dwars door het park loopt, beginnen verscheidene korte wandelroutes en liggen pittoreske meertjes waar je kunt peddelen. In het zuiden, bij Clear Lake, ligt Wasagaming. Hier zijn enkele voorzieningen, waaronder het Visitor Centre.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bezoekerscentrum

In het Visitor Centre in Wasagaming staan parkrangers voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Zij kunnen je helpen met het uitzoeken van mooie wandelingen en dingen om te doen. Bekijk de tentoonstellingen over het wildlife en de inheemse cultuur.

Riding Mountain Manitoba

Clear Lake

Dit meer is een van de populairste bezienswaardigheden in Riding Mountain National Park. Je kunt hier schitterende zonsondergangen zien, kajakken en fietsen. In het haventje zijn kajaks te huur. Fietsen (ook e-bikes) huur je op meerdere plekken in Wasagaming.

Riding Mountain Manitoba

Wandelingen

In Riding Mountain heb je de keuze uit tig wandelingen. Veel ervan beginnen in het zuidelijke deel. Een van de favorieten is de Ominik Marsh Trail (1,9 km). Via vlonders wandel je door moeraslandschap, over het water. Ook mooi is de Kinosao Lake Trail (3,9 km) door een bos naar de oevers van het gelijknamige en prachtige meer. Je kunt via de Brule Trail weer terug. Iets uitdagender is de Bead Lakes Trail (4 km). Bij de twee meren die je tijdens de wandeling bezoekt, worden regelmatig elanden en bevers gespot.

Riding Mountain Manitoba
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan