Ucluelet, British Columbia

Ucluelet British Columbia Het plaatsje Ucluelet, in de volksmond 'Ukee' genoemd, wordt omringd door zandstranden, rotskusten, regenwouden en afgelegen baaien. Ucluelet (zeg: "you-klew-let"), is een inheems woord dat 'veilige haven' betekent. Al 4.300 jaar geleden woonden hier First Nations en vanaf 1870 bezochten vissers, handelaren en missionarissen de westkust van Vancouver Island. Ukee biedt veel buitenactiviteiten zoals kajakken, hiken, surfen, walvisspotten en duiken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wild Pacific Trail

Dit netwerk van wandelpaden is vrij vlak en voert je langs de prachtige kust en door oerbossen. De Wild Pacific Trail bestaat uit meerdere korte routes die je met elkaar kunt verbinden. De totale wandeling is negen tot veertien kilometer. De mooie Lighthouse Loop & Terrace Beach Trail (2,6 km) start bij het Amphitrite Lighthouse uit 1905 en loopt door een mossig regenwoud naar de stormachtige kustlijn. De Ancient Cedars & Rocky Bluffs Trail (1,25 km) brengt je naar de grootste bomen van de regio en langs rotsachtige kliffen waar hoge golven aanspoelen. Bij Big Beach vind je een zandstrand en en oud scheepswrak.

Wild Pacific Trail, wandelroute bij Ucluelet

Pacific Rim National Park

Ucluelet ligt tussen twee delen van het Pacific Rim National Park. In het noordwesten ligt Long Beach, een ongerept natuurgebied met lange zandstranden. Hier ligt ook het Kwisitis Visitor Center, waar je meer te weten komt over de First Nations. Ten zuidoosten van Ucluelet bevindt zich de archipel van de Broken Group Islands. Long Beach is prima per voertuig te verkennen; de Broken Group Islands zijn alleen per boot toegankelijk.

Pacific Rim National Park, nabij Ucluelet

Ucluelet Aquarium

Zeesterren, anemonen, zeekomkommers, kwallen en octopussen; een greep uit de bewoners van het aquarium van Ucluelet. Het aquarium biedt een overzicht van de lokale flora en fauna en er zijn interactieve tentoonstellingen voor zowel kinderen als volwassenen.

Ucluelet Aquarium

Excursies

‘Ukee’ staat bekend om de walvissen. Elk jaar in maart en april vindt er de grootste walvismigratie ter wereld plaats. Circa 17.000 grijze walvissen doen de baaien van Ucluelet aan op hun weg van Mexico naar Alaska. Hoewel maart en april de beste maanden zijn, kunnen ze ook de rest van het jaar gezien worden. In Barkley Sound blijven vaak walvissen achter en er zijn bultruggen en orka’s die er permanent wonen. Tijdens een walvisexcursie ga je met een grote of kleinere boot (aan jou de keus) het water op om de dieren te spotten. Een andere populaire excursie is een bear watching tour. Vanaf een boot zie je de wilde beren, die tijdens eb naar de kust komen om voedsel te zoeken, van dichtbij. Een populaire bestemming voor excursies zijn de Broken Group Islands, een archipel van meer dan honderd eilanden in het midden van Barkley Sound. Dit is het leefgebied van zeezoogdieren als walvissen, zeehonden, zeeleeuwen en adelaars. Er wordt veel gekajakt in de beschutte baai, die een uitstekende locatie vormt voor beginners. In het Ucluelet Visitor Centre vind je meer informatie over alle tours en aanbieders.

Beerexcursie Ucluelet
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan