Prince George, British Columbia

Prince George noorderlicht British Columbia Het landschap van Prince George, British Columbia’s 'Northern Capital', wordt gedomineerd door de Nechako- en Fraser-rivieren. In het waterrijke landschap, dat ooit het terrein van First Nations en Europese handelaars was, vind je de oudste gebouwen van de regio. Er is in de lokale musea en parken veel aandacht voor de geschiedenis en bosbouw. Mr. PG vormt hét herkenningspunt van Prince George. Het acht meter hoge standbeeld is de officiële mascotte van de stad en symboliseert het belang van de houtindustrie.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fraser Fort George Regional Museum

In het museum zijn interactieve tentoonstellingen over dinosauriërs, de First Nations en de opkomst van de bosbouw. Het museum ligt bij Fort George Park, waar vaak evenementen plaatsvinden. Het is een echt familiepark: naast een speeltuin en waterpark vind je er de Exploration Place, een museum waarin de wetenschap en geschiedenis op een speelse manier benaderd worden. 

Prince George British Columbia

Central BC Railway and Forestry Museum

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, en de spoorweggeschiedenis in het bijzonder, is dit museum een aanrader. Het bevat een van de grootste historische collecties van de provincie, inclusief authentieke (stoom)locomotieven, treinstellen en eeuwenoude gebouwen. Tot de collectie behoren ook voorwerpen die met de bosbouw, brandweer en vroege communicatie te maken hebben. Voor kinderen is er een minitrein die rondjes over het terrein rijdt.

Prince George British Columbia

Cottonwood Island Nature Park

Cottonwood Park ligt direct ten noorden van de stad en beschermt het ecosysteem van de overstromingsgebieden van de rivieren. Het 33 hectare grote park is vernoemd naar de driehonderd jaar oude Black Cottonwood Trees die langs de oevers staan. De rivieroevers zijn via verschillende wandelpaden te verkennen. Het netwerk maakt deel uit van de elf kilometer lange Heritage River Trail naar Fort George Park. Langs deze trail bevinden zich mooie uitzichtpunten met zicht op de Nechako-rivier.

Cottonwood Island Nature Park, British Columbia

Forests of the World Park

Bossen, bergen en een meer, op slechts een paar minuten rijden van het centrum. Forests of the World is een zogenaamd ‘demonstration forest’, je komt er meer te weten over verschillende ecosystemen en flora en fauna van de Fraser – Nechako Region. De belangrijkste trail is die naar Shane Lake.

Prince George British Columbia

Prince George Centre (Royal Astronomical Society of Canada)

Een perfect avondje uit voor sterrenkijkers, op twintig kilometer ten westen van Prince George. Je kunt hier door een van de grootste telescopen van Canada het heelal ontdekken. Informeer van tevoren of het centrum geopend is.

Prince George British Columbia

Huble Homestead Historic and Heritage Site

Huble Homestead is een openluchtmuseum. Tijdens een tour zie je de oudste gebouwen in de regio, waaronder Huble House (hoeve), Salmon Valley Post Office en de Animal Shelter. Ook is er een smederij en een gerestaureerd visserskamp van de First Nations. De Homestead ligt 45 kilometer ten noorden van Prince George en is van mei tot en met augustus dagelijks geopend. Van september tot half oktober kun je er alleen in het weekend terecht.

Prince George British Columbia

Fort St. James National Historical Site

De gerestaureerde handelspost op de zuidelijke oever van Stuart Lake was in de negentiende eeuw erg belangrijk voor de ontwikkeling van de regio. Je vindt er de grootste groep originele houten gebouwen van Canada en informatie over de relaties tussen Europese handelaren en inheemse volkeren. De locatie ligt vlak bij Highway 16 tussen Prince George en Smithers, op twee uur rijden van Prince George. Fort St. James is geopend vanaf Victoria Day (eind mei) tot eind september.

Fort St James National Historic Site, British Columbia

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Fraser-Fort George
Oppervlakte 318 km²
Hoogte 575 meter
Inwoners 77.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger).

Geschiedenis

Duizenden jaren lang was de regio van Prince George het territorium van de Lheidli T'Enneh First Nations (vrij vertaald: volk van de samenkomst van twee rivieren). De plek waar de rivieren samenkomen was een belangrijke halte op transport- en handelsroutes. De ontstaansgeschiedenis van Prince George gaat terug naar de bonthandel van de North West Company. Simon Fraser stichtte in 1807 Fort George in naam van de handelsmaatschappij. Het fort, dat eigenlijk een handelspost was, kreeg de naam van Koning George III. Naast goederen ging men oo, passagiers over de rivieren vervoeren. De bedrijvigheid nam toe, en naast de handelspost ontstond een dorpje: South Fort George, dat floreerde dankzij de bosbouw. Toen de Grand Trunk Pacific Railway in 1913 de regio bereikte, werd de kruising van de twee rivieren het nieuwe centrum, met de naam Prince George. In de jaren 1950 groeit Prince George uit tot de belangrijkste en grootste stad van noordelijk British Columbia.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan