Port McNeill, British Columbia

Port McNeill British Columbia Port McNeill is een klein dorpje gelegen aan de Broughton Strait. Inwoners leven voornamelijk van de houtindustrie. In het Port McNeill Heritage Museum staat het erfgoed van de omgeving centraal. Verder is de plaats een vertrekpunt van de veerboot naar Alert Bay en het startpunt van walvistochten van Telegraph Cove naar Johnstone Strait.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Burls

In Port McNeill vind je de twee grootste 'burls' ter wereld. Een burl is een natuurlijk gezwel of vergroeiing aan een boom, ontstaan door de groei van extra cellen. De eerste werd in 1976 van een 351 jaar oude boom gehaald, weegt 22 ton en heeft een omtrek van bijna 14 meter. De tweede is groter: deze weegt 30 ton en is 6 meter hoog en heeft ook een diameter van 6 meter. Kleinere burls worden vaak gebruikt om meubels, tafelbladen en klokken van te maken.

Port McNeill British Columbia

Natuur

Buiten de stad leiden verschillende routes (zoals de Marble River Trail en Cape Scott Trail) voetgangers door de natuur. Vissen is het aantrekkelijkst per boot in de Broughton Archipalego, een behoorlijk aantal kilometers richting het vasteland van British Columbia, waar verscheidenheid in natuur en vis gevonden wordt. Ook is de Broughton Archipalego een geschikte en uitdagende plek voor walvisspotters, duikers en kajakkers. Mooie natuurgebieden om te bezoeken in het binnenland zijn Nimpkish Lake Provincial Park en Claud Elliot Provincial Park op ruim een uur rijden.

Port McNeill British Columbia

Just Art Kunstgalerie

Het Just Art Kunstgalerie heeft een verzameling First Nations-kunst. Je kunt onder andere maskers en totempalen van lokale kunstenaars en ambachtslieden bekijken.

Port McNeill British Columbia

Port McNeill Heritage Museum

Het museum is een goede plaats om de geschiedenis van Port McNeill en omgeving te ontdekken. Je vindt er veel oude gebruiksvoorwerpen en objecten. Bijzonder is de Humber Motor Bike uit 1904.

Port McNeill British Columbia
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan