Harrison Hot Springs, British Columbia

Harrison Hot Springs British Columbia Met zijn ligging tegen de bergen van Zuidwest-British Columbia en de zandstranden van het zestig kilometer lange Harrison Lake, is Harrison Hot Springs een mooie bestemming. Het is vernoemd naar de hete bronnen die in de nabije omgeving te vinden zijn. Harrison Hot Springs is de gaststad van een aantal jaarlijkse evenementen, waaronder het Harrison Festival of the Arts.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hot Springs Resort & Spa

Het Hot Springs Resort, het voormalige Harrison Hotel, is een van de belangrijkste toeristentrekpleisters in Harrison Hot Springs. Je kunt er in binnen- en buitenbaden genieten van het water uit de Harrison-heetwaterbronnen. Deze bronnen werden al door de inheemse Salish Coast-indianen gebruikt voor heling en verjonging. Bij het resort horen een spa, een golfbaan en een eigen haven waar boottochten over Harrison Lake vertrekken. De meeste baden zijn alleen toegankelijk voor gasten van het resort; als externe bezoeker heb je enkel toegang tot het openbare zwembad.

Harrison Lake

Festival of the Arts

In juli vindt het tiendaagse Festival of the Arts plaats, een van de langst lopende muziek- en kunstfestivals van Canada. Er is een grote kunstmarkt en overal presenteren Canadese en internationale talenten hun kunsten op het gebied van muziek, theater, literatuur en visuele kunst. Een van de hoogtepunten van het festival is een 'fiddle'-competitie, waarbij getalenteerde fiddlers (violisten) de strijd met elkaar aangaan.

Festival met violen bij Harrison Hot Springs

Harrison Lake

Harrison Lake is het grootste meer in het zuidelijke kustgebergte van Canada: een bezienswaardigheid op zich. Harrison Hot Springs ligt helemaal aan het zuidelijkste uiteinde, dicht in de buurt van het grote Echo Island. Het meer is prima geschikt voor watersporten, terwijl de warmwaterlagune een ideale plek is om een duik te nemen. Een van de populairste locaties langs het water is Harrison Beach. Aan het strand ligt Pioneer Plaza, dat 's zomers 'the place to be' is voor entertainment in de vorm van muziek, dans en toneel. Een leuke manier om Harrison Lake te verkennen is door mee te gaan met een boottocht.

Harison Hot Springs

Kilby Historic Site

Ga terug in de tijd en maak kennis met de familie Kilby, die met hun winkel, hotel en grote boerderij een belangrijke rol speelde in de vroeg twintigste-eeuwse Harrison Mills-gemeenschap. Het erfgoed, dat op twintig minuten rijden van Harrison Hot Spings ligt, telt verschillende bezienswaardigheden, zoals een tentoonstelling over lokale indianen en het General Store Museum uit 1906, waar je kunt zien hoe producten honderd jaar geleden verpakt en verwerkt werden. Kilby Historic Site ligt vlak bij Kilby Provincial Park, dat bekendstaat om de mooie ligging aan de Harrison-rivier en de pioniersgeschiedenis. De Harrison- en Fraser-rivier dienden lange tijd als belangrijke transportroute voor lokale indianenstammen.

Harison Hot Springs, rivieren

Agassiz-Harrison Mills Circle Farm Tour

Als je meer te weten wilt komen over de plaatselijke agricultuur, is de Agassiz-Harrison Mills Circle Farm Tour een aanrader. Deze mooie route voert je langs ambachtelijke kaasmakers, koffiebranderijen, producenten van noten en andere boerderijen die je graag kennis laten maken met hun producten. De tocht begint bij het Agassiz-Harrison Museum & Visitor Information Centre in de plaats Agassiz (geopend van mei tot oktober).

Mount Cheam en tulpenvelden bij Agassiz nabij Harrison Hot Springs

Sasquatch Provincial Park

Zes kilometer ten noorden van Harrison Hot Springs ligt het bezienswaardige Sasquatch Provincial Park, een groot natuurgebied met bergkammen en meertjes. Deer Lake en Hicks Lake zijn zeer geschikt voor kano’s en motorbootjes. Trout Lake is een geschikte en rustige plaats voor forelvissers. Er zijn twee wandelpaden: Hicks Lake Trail (4 km) en Deer Lake Trail (2 km), en een informatieve trail (Beaver Pond, 500 meter). Het park is genoemd naar sasquatch (bigfoot), die volgens sommigen in het park leeft.

Sasquatch Provincial Park met Deer Lake, nabij Harrison Hot Springs

Feiten

Provincie British Columbia    
Regio Lower Mainland
Oppervlakte 6 km²    
Hoogte 14 meter
Inwoners 1.500
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Harrison Hot Springs kent een gematigd klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Het heeft het langste vorstvrije seizoen van Canada. Net als in de andere delen van het lager gelegen binnenland zijn de winters nat en kan er een beetje sneeuw vallen. De zomers zijn over het algemeen een paar graden warmer dan de zomers in Vancouver, met maxima van 18 tot 20 graden in juni, juli en augustus. In de wintermaanden ligt de temperatuur net boven het vriespunt.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan