Golden, British Columbia

Golden bezienswaardigheden Op het kruispunt van de rustige Columbia- en de wilde Kicking Horse-rivier ligt het kleine Golden. Het is een geliefde plek onder avonturiers die er komen raften, wintersporten, klimmen en mountainbiken. Golden vormt een goede uitvalsbasis voor verschillende nabijgelegen parken, waaronder Glacier en Yoho.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Golden Skybridge

Dit is Golden's nieuwste, spectaculaire bezienswaardigheid: de Skybridge. Op zo'n 130 meter hoogte, boven een weidse kloof, kun je over een gigantische hangbrug wandelen. De brug biedt prachtige uitzichten over de Canadese Rockies en een zestig meter hoge klaterende waterval, terwijl onder je een woeste rivier raast.

Golden bezienswaardigheden

Raften

Golden is een ideale locatie om te raften. De ruige Kicking Horse-rivier, die met hoge snelheid door canyons stroomt, is verreweg de populairste locatie om het water te bedwingen. Vanuit Golden bieden meerdere organisaties rafttours aan.

Golden bezienswaardigheden

Kicking Horse Mountain Resort

Het Kicking Horse Mountain Resort is het centrum voor wintersportactiviteiten. De gondelbaan is de hoogste van heel British Columbia: bovenaan de top sta je op maar liefst 2.450 meter hoogte en heb je een panoramisch uitzicht op de Rockies en de Columbia-rivier. In de zomer zijn er verschillende wandelroutes uitgezet, van twintig minuten (CPR Ridge Walk) tot zes uur (Dogtooth Ridge Hike).

Rocky Mountain Buffalo Ranch

Een leuk uitstapje in de omgeving is de Rocky Mountain Buffalo Ranch, een grote boerderij waar tientallen bizons vrij rondlopen. Tijdens een rondleiding vertelt de eigenaar van de ranch je meer over de geschiedenis en leefwijze van bizons, evenals de bijzondere relatie die indianenstammen van oudsher met deze dieren onderhouden.

Golden bezienswaardigheden

Northern Lights Wolf Centre

Meer 'wildlife' kun je ontmoeten in het Northern Lights Wolf Centre, een particulier centrum waar je van alles te weten komt over wolven. Er is een kleine roedel wolven, die je van dichtbij kunt bekijken en huiveringwekkend kunt horen huilen.

Golden bezienswaardigheden

Edelweiss

In de vroege twintigste eeuw nam de Canadian Pacific Railway (CPR) ervaren Zwitserse gidsen in dienst om te helpen met het aanleggen van spoorwegen in de bergen. Om ervoor te zorgen dat de gidsen zich meer thuis voelden, legde de CPR zes chalets in Zwitserse stijl aan, waarmee Edelweiss Village geboren was. De oorspronkelijke gebouwen zijn nog steeds te bewonderen op een heuvel ten westen van Golden.

Golden Museum

Het Golden Museum herbergt documenten en voorwerpen met betrekking tot de eerste ontdekkers en de geschiedenis van de Kicking Horse-regio.

Omgeving

Burges and James Gadsden Provincial Park

Langs de Trans-Canada Highway ten noorden van Golden ligt het Burges and James Gadsden Provincial Park. Het omvat de Moberly Marsh met daarin een deel van de Columbia River Wetlands. In dit natuurgebied komen veel diersoorten voor, waaronder bevers, otters, wolven, coyotes, adelaars en zwanen. Er zijn geen wandelpaden aangelegd, maar de dijken bieden goede uitzichten.

Vervoer

Kicking Horse Country Transit is een samenwerkingsverband tussen Golden, Columbia Shuswap Regional District en BC Transit. Olympus Stage Lines is de maatschappij die de busdiensten uitvoert. Bussen rijden naar Blaeberry in het noorden en tot Horse Creek in het zuiden. In het winterseizoen rijden de bussen een aantal keer per dag naar het Kicking Horse Mountain Resort.

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Columbia Valley
Oppervlakte 11 km²
Hoogte 800 meter
Inwoners 3.700
Tijdszone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Juli en augustus zijn de meest ideale reismaanden. De temperatuur ligt dan tussen de 20 en 25 graden. April, mei, september en oktober zijn redelijk geschikt. In deze maanden bereikt de thermometer overdag gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 10 en 18 graden. Van half oktober tot en met maart is het echt winter. Als je in deze periode gaat reizen, neem dan sneeuwkettingen mee, want er ligt soms metershoge sneeuw. Bovendien zijn veel accommodaties en andere toeristische voorzieningen (met uitzondering van de wintersportgebieden) gesloten.

Geschiedenis

Zonder de Canadian Pacific Railway (CPR) zou Golden niet hebben bestaan. Toen de CPR het spoorwegennetwerk aan het uitbreiden was werd Golden gebruikt als uitvalsbasis naar het westen. Het netwerk was gereed in 1885 en Golden groeide uit tot een belangrijke stop langs de route. De aanwezigheid van de CPR maakte ook de weg vrij voor het aanleggen van de Trans-Canada Highway langs Golden. Met de aanleg van de snelweg groeide het bosdorp uit tot een klein stadje.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan