Peace River, Alberta

Peace River Alberta Dit middelgrote stadje in het noordwesten van de provincie Alberta ligt vlak bij het Queen Elizabeth Provincial Park. Dit provinciale park ligt aan de oever van Cardinal Lake. Het meer is met name in de zomer een populair uitstapje om te gaan varen en zeilen. Ook is het geliefd bij vogelspotters.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Queen Elizabeth Provincial Park

Dit provinciaal park is te vinden langs de oevers van het Cardinal meer. Het meer is een populaire plaats, met name in de zomer, om te gaan varen en zeilen. Door het ondiepe water is deze niet leefbaar voor vissen maar biedt deze wel thuis aan veel watervogels. Het maakt het dan ook de perfecte bestemming om vogels te spotten. Meer dan 140 soorten vogels zijn er in de park gezien.

Peace River Alberta

Sagitawa Lookout

Bij dit uitzichtpunt kijk je prachtig weg over de vallei van Peace River. Je ziet hier hoe de rivieren de Peace, Smoky en Heart samenkomen. Met name bij zonsondergang is dit een mooie stop om te te voegen aan de route. Bij het uitzichtpunt vind je een picknickplaats en historische informatie.

Peace River Alberta

Grimshaw

De plaats Grimshaw is vernoemd naar Dr. ME Grimshaw die hier in 1914 een medische praktijk oprichtte in het nabij gelegen plaatsje Peace River Crossing. Hij bekleedde jarenlang belangrijke functies in deze plaats. De locatie waar nu Grimshaw ligt werd geselecteerd door de Central Canada Railway en werd door het spoorwegpersoneel lang genoemd als 'de halte'. Later werd deze plaats in de volksmond genoemd als 'het dorp van Grimshaw'. Deze naam heeft stand gehouden. Voor meer uitjes in de omgeving bezoek je het Visitor Center van Peace River.

Peace River Alberta

Peace River Museum

In het Peace River museum, Archives en het Mackenzie Centre kun je veel informatie vinden over de lokale geschiedenis van de bonthandel in deze omgeving. De hoofdtentoonstelling wijzigt elke acht maanden en geeft altijd belangrijke historische thema's weer. Ook vertonen ze veel werk van lokale kunstenaars.

Peace River Alberta
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!