Nordegg, Alberta

Nordegg, Alberta Het oude mijnstadje Nordegg ligt in de buurt van prachtige bezienswaardigheden voor alle outdoorliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld het azuurblauwe Abraham Lake of wandel naar een van de mooie watervallen in de omgeving. Naast wandelen kun je hier ook paardrijden, mountainbiken of zelfs gaan rotsklimmen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Nordegg Heritage Centre

Wil je meer te weten komen over het stadje Nordegg en de mijnersgeschiedenis? Bezoek dan het Nordegg Heritage Centra, waar je ook kunt stoppen voor kop koffie in het oude mijnwerkerscafé. Bovendien kun je hier kaartjes kopen voor een rondleiding door de historische mijn Brazeau Collieries.

Nordegg, Alberta

Abraham Lake

Dit meer is dan wel door de Canadezen zelf aangelegd, het doet qua kleur niet onder voor de andere wonderschone meren waar West-Canada zo bekend om staat. Bezoek je dit meer in de winter? Dan staat het meer ook wel bekend als ''Bubble Lake'' omdat er bubbels van gas bevriezen in het water, wat magische plaatjes oplevert.

Nordegg, Alberta

Crescent Falls

De prachtige watervallen van Crescent Falls zijn in twee delen te bewonderen. Het water van de Bighorn River stort hier namelijk naar beneden over twee richels. Nog niet uitgekeken na een bezoek aan de watervallen? Rij dan door naar de Bighorn Gorge Lookout, voor een uitzicht over de diepe kloof.

Nordegg, Alberta
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!