Grimshaw, Alberta

Peace River Alberta De plaats Grimshaw is vernoemd naar Dr. ME Grimshaw die hier in 1914 een medische praktijk oprichtte in het nabij gelegen plaatsje Peace River Crossing. Hij bekleedde jarenlang belangrijke functies in deze plaats. De locatie waar nu Grimshaw ligt werd geselecteerd door de Central Canada Railway en werd door het spoorwegpersoneel lang genoemd als 'de halte'. Later werd deze plaats in de volksmond genoemd als 'het dorp van Grimshaw'. Deze naam heeft stand gehouden. In 1953 werd deze stad officieel Grimshaw.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Queen Elizabeth Provincial Park Dit provinciaal park is te vinden langs de oevers van het Cardinal meer. Het meer is een populaire plaats, met name in de zomer, om te gaan varen en zeilen. Door het ondiepe water is deze niet leefbaar voor vissen maar biedt deze wel thuis aan veel watervogels. Het maakt het dan ook de perfecte bestemming om vogels te spotten. Meer dan 140 soorten vogels zijn er in de park gezien.

Sagitawa Lookout Bij dit uitzichtspunt kijk je prachtig weg over de vallei van Peace River. Je ziet hier hoe de rivieren de Peace, Smoky en Heart samenkomen. Met name bij zonsondergang is dit een mooie stop om te te voegen aan de route. Bij het uitzichtspunt vind je een picknickplaats en historische informatie.

Peace River Museum In het Peace River museum, Archives en het Mackenzie Centre kun je veel informatie vinden over de lokale geschiedenis van de bonthandel in deze omgeving. De hoofdtentoonstelling wijzigt elke acht maanden en geeft altijd belangrijke historische thema's weer. Ook vertonen ze veel werk van lokale kunstenaars.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!