West Edmonton Mall

West edmonton mall West Edmonton Mall is een winkelcentrum in Edmonton, een stad in de provincie Alberta in Canada. Het is één van de grootste winkelcentra ter wereld. Ook voor mensen die niet gek zijn op winkelen, is West Edmonton Mall een bezoek waard. Er is onder andere een pretpark, een midgetgolfbaan, een bioscoop en een zwemparadijs in dit gigantische winkelcentrum gevestigd. Jaarlijks bezoeken meer dan 30 miljoen mensen de West Edmonton Mall. Het is daarbij de populairste toeristische trekpleister in de provincie.

Activiteiten

Winkelen

Uiteraard kan de echte winkelliefhebber zijn of haar hart ophalen in dit winkelcentrum. 800 winkels bezoeken is helaas onmogelijk in één middag, dus plan van tevoren al waar je heen wilt. Voor de duurdere merken is de Europa Boulevard een aanrader; de Canadezen hebben boetiekjes in Europese stijl nagebouwd, waarin grote merken als onder andere Hugo Boss, Prada, Burberry en Versace gevestigd zijn. Ook goedkopere winkels als H&M en talloze andere low-budget winkels zijn er genoeg. Als je shop-honger is gestild en je maag begint te rommelen, kun je terecht op een van de vele food courts midden in het complex.

Pretparken

Er is meer in de West Edmonton Mall dan alleen maar winkels. Galaxyland is met vier achtbanen en een twintigtal andere attracties met recht een pretpark te noemen. Ook het overdekte zwembad World Waterpark is niet de minste; het is met 23 glijbanen en 12.300.000 miljoen liter water het allergrootste overdekte zwembad ter wereld. Daarnaast kan je ook nog schaatsen in het Ice Palace, midgetgolfen op een van de banen in Professor WEM’s Adventure Golf, een filmpje pakken in een van die vier bioscopen, bowlen, poolen, baanschieten of bungeejumpen.

West edmonton mall

Geschiedenis

De bouw van West Edmonton Mall was voltooid in 1981. Het winkelcentrum had toen ruim 200 winkels maar is sindsdien verschillende keren verbouwd en uitgebreid. Tot 2004 was West Edmonton Mall de grootste is zijn soort en kreeg het een plekje in het Guinness Book of World Records voor ‘het grootste winkelcentrum ter wereld’. In 2004 werd het door een winkelcentrum in China van zijn troon gestoten. Desondanks mag West Edmonton Mall zich nog steeds het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika noemen, wat gezien de populariteit van de grote ‘shopping malls’ in de Verenigde Staten een hele prestatie is.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan