Shepherdstown, West Virginia

Shepherdstown West Virginia Het historische Shepherdstown ligt aan de Potomac River en is het oudste stadje van de staat West Virginia. In het verleden was deze regio het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog, waardoor je hier veel historische parken, nationale monumenten en musea over deze ingrijpende periode kunt bezoeken. Het sfeervolle centrum met haar koloniale huisjes herbergt oude winkeltjes zoals O'Hurley's General Store en het eeuwenoude Opera House. Net buiten Shepherdstown bezoek je Antietam National Battlefield, een van de beroemdste slagvelden uit de Amerikaanse geschiedenis.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Antietam National Battlefield

Net buiten Shepherdstown vind je Antietam National Battlefield. Antietam is een van de beroemdste slagvelden van Amerika. Hier vond de bloedigste eendaagse veldslag plaats uit de hele Amerikaanse geschiedenis. Op de bewuste dag tijdens de Burgeroorlog - 17 september 1862 - vonden duizenden soldaten de dood. Het leger van de Confederatie (het Zuiden) werd tijdens hun opmars naar het Noorden bij Antietam tot stilstand toegebracht. Begin je bezoek bij het Visitor Center en doe ook zeker het Pry House Field Hospital Museum aan. De tentoonstellingen verhalen over de zorg voor gewonde soldaten en het effect dat de slag had op de lokale bevolking. Je treedt er letterlijk in de voetsporen van president Abraham Lincoln; hij bezocht het statige huis twee weken na de confrontatie tussen de twee legers.

Nationaal slagveld Antietam

Historische centrum

Het sfeervolle centrum met haar koloniale huisjes herbergt oude winkeltjes zoals O'Hurley's General Store en het eeuwenoude Opera House. Struin rond en bewonder oude geveltjes om een idee te krijgen van de achttiende en negentiende-eeuwse architectuur. Wandel aansluitend naar de rivier voor een blik over de Potomac River en Rumsey Monument.

Shepherdstown West Virginia

Potomac River met Rumsey Monument

Langs de kronkelende Potomac River vind je het Rumsey Monument, gebouwd in 1915. James Rumsey was een ingenieur (1743-1792) die vooral bekend werd om zijn uitvinding van de stoomboot. Het monument ligt in een mooi park, waar je een wandeling kunt maken en kunt genieten van het uitzicht over de Potomac rivier. Als je een stukje doorloopt kun je de rivier oversteken en een bezoek brengen aan Shepherdstown River Lock. Dit zijn historische sluizen uit de negentiende eeuw.

Shepherdstown West Virginia

Omgeving

Harpers Ferry National Historical Park

Bij Harpers Ferry ligt een National Historical Park waar je alles leert over de levendige geschiedenis van Harpers Ferry. Je kunt er wandelen langs plekken waar gevochten werd tijdens de oorlog, historische workshops volgen, een tour door het park doen of tentoonstellingen bezoeken. Auto’s en fietsen zijn niet toegestaan in het park. Een shuttlebus brengt je van de stad naar het bezoekerscentrum van het park. Deze bussen zijn uitgerust met plekken voor fietsen. Ook is er een grote parkeerplaats naast de ingang van het park. Het bezoekerscentrum van het park bevindt zich aan de 171 Shoreline Drive in Harpers Ferry en is geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Elke dag kun je meedoen aan tours door het park waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis van Harpers Ferry. In het bezoekerscentrum van het park vind je meer informatie over de tours die die dag plaatsvinden.

Harpers Ferry West Virginia

Wandelpaden

Het Harpers Ferry National Historical Park kent meer dan 30 kilometer aan wandelpaden, in niveau variërend van makkelijk tot moeilijk. Het park wordt gezien als één van de beste parken om in te wandelen in Amerika. Er lopen verschillende paden die de rijke geschiedenis van Harpers Ferry laten zien. Ook is het een goede manier om de mooie natuur te bekijken. Je kunt er wandelen langs de rivieren de Potomac en de Shenandoah en de bergtoppen van de Blue Ridge Mountains beklimmen. Een leuk en vrij eenvoudige wandeling is die van het bezoekerscentrum naar het centrum van Harpers Ferry. De wandeling loopt door een ravijn waarbij je een trap met 97 treden afdaalt onderweg naar een waterval. Daarna loopt de route een stukje parallel aan de weg en langs de ruïnes van de oude pulpfabriek en pulpmolen bij de Shenandoah-rivier. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. De Maryland Heights wandeling is moeilijk en op veel plaatsen steil en rotsachtig. De wandeling, van 3 tot 4 uur lopen, biedt de mogelijkheid om veel aspecten van Harpers Ferry National Historic Park te bekijken. De route loopt door een spectaculair landschap en laat de geschiedenis van het dorp goed zien.

Harpers Ferry West Virginia

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan