Lewisburg, West Virginia

Lewisburg West Virginia Lewisburg is een verborgen parel in het binnenland van West Virginia. Het heeft een schattig historisch centrum (historisch; uit het eind van de achttiende eeuw) vol boetiekjes, alternatieve winkeltjes, antiquariaten en heerlijke restaurants. In de directe omgeving vind je prachtige staatsparken en ongekende natuurlijke attracties. Het is een perfecte uitvalsbasis om meer te ontdekken van het zuiden van West Virginia.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historische gebouwen

Dit prachtige woonhuis uit 1820 is nu een museum over alles wat te maken heeft met de Greenbrier Valley. Een topstuk is het zadel van het paard van Generaal Robert E. Lee en Traveller, een huifkar uit de achttiende eeuw. Ook zijn er veel spullen uit de Burgeroorlog. Op afspraak kun je een tour plannen. Check vooraf de openingstijden. Andrew Carnegie hielp met de fondswerving voor dit bouwwerk uit 1902. Het is een van de slechts vier Carnegie music halls dat sinds de beginperiode continu in gebruik is geweest. Ga er eens langs om lokale kunst te zien, de West Virginia Music Hall of Fame te bekijken of om een van de live optredens bij te wonen.

North House Museum

Beartown State Park

Via een houten vlonder ga je omhoog, weer naar beneden, weer omhoog in een wonderland van met mos bedekte keien en een groen woud. De naam dankt het natuurgebied aan de hellingen van Droop Mountain, dat vanuit de verte doorspekt lijkt te zijn met grotten. Het park ligt zo'n 25 mijl ten noorden van Lewisburg (iets meer dan een half uur rijden).

Beartown State Park

White Sulphur Springs (Mile 172)

Deze minerale bronnen trekken al sinds de achttiende eeuw bezoekers. Bekijk gelijk het Greenbrier Resort, dat al veel presidentiële gasten en beroemdheden verwelkomde. Als je er toch bent, doe dan ook de Bunker Tour naar een schuilplaats voor een nucleaire oorlog, aangelegd voor het Congres tijdens de Koude Oorlog. Je bent er in circa een kwartier rijden vanuit Lewisburg.

Greenbrier Resort West Virginia

Lost World Caverns

In dit grottenstelsel vind je wonderbaarlijke rotsformaties, stalagmieten en stalactieten. Je kunt zo'n halve mijl zelfstandig door de grotten wandelen, dit duurt ongeveer 45 minuten. Je betaalt hiervoor entree. Er zijn ook tours mogelijk van circa vier uur, je gaat dan met een gids buiten de gebaande paden op ontdekkingstocht in het grottenstelsel. Leeftijd: 10+.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan