Luray, Virginia

Luray Caverns In het hart van de Shenandoah-vallei in Virginia ligt het kleine plaatsje Luray. Deze stad herbergt onder andere de beroemde Luray Caverns en het is de centrale toegangspoort naar het Shenandoah National Park in de Appalachen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Luray Caverns

De Luray Caverns vormen de hoofdattractie van Luray. De kalksteengrotten zijn de grootste van Oost-Amerika en trekken jaarlijks rond de 500.000 bezoekers uit de hele wereld. Er worden bijna dagelijks rondleidingen gegeven. De gids vertelt over het ontstaan van de stalagmieten, stalactieten en ondergrondse meertjes. De grotten zijn het hele jaar door geopend. Rondleidingen duren ongeveer een uur en starten elke twintig minuten. Bij de toegangsprijs is de tour, een bezoek aan de Car and Carriage Caravan en toegang tot het Luray Valley Museum inbegrepen.

Luray Caverns

Great Stalacpipe Organ

Zeer bijzonder is het Great Stalacpipe Organ. Dit orgel is het grootste muziekinstrument wat bestaat en maakt betoverende muziek: de grot zelf dient als instrument én als klankkast. De toetsen zijn verbonden aan grote rubberen beukhamers. Wanneer een toets wordt ingedrukt raakt de beukhamer de betreffende stalactiet en wordt er een zeer pure en zuivere toon geproduceerd. De muziek kan vervolgens door de hele grot worden gehoord.

Luray Caverns

Luray Singing Tower

The Luray Singing Tower, officieel het Belle Brown Northcott Memorial, is een toren met 47 bellen. In de zomer worden er regelmatig muziekstukken ten gehore gebracht. De toren staat in het Carillon Park tegenover de Luray Caverns.

Luray Caverns

Luray Fudge Compagny

Als je van zoetigheid houdt, is de Luray Fudge Compagny een leuke bestemming. Je kunt hier 'fudge', een soort karamel, proeven, die al sinds 1830 met hetzelfde geheime recept wordt gemaakt.

Luray Caverns

The Garden Maze

Een groot doolhof van donkere bomen met veel kronkelpaden en doodlopende gangen. Het doolhof ligt bij de Luray Caverns.

Luray Zoo

Deze dierentuin is eerder een dierenopvang dan dierentuin. De belangrijkste missie van Luray Zoo is namelijk om exotische dieren te redden die om verschillende redenen in Amerika zijn beland. Ondertussen wonen er al meer dan 250 geredde dieren. Naast een verscheidenheid aan zoogdieren zijn er veel soorten slangen te bewonderen.

Luray Caverns

Omgeving

Shenandoah National Park

Luray biedt toegang tot Shenandoah National Park, een groot natuurgebied waar je kunt genieten de Appalachen. Het park is waarschijnlijk het meest bekend vanwege de Skyline Drive, een 169 kilometer lange weg die de gehele lengte van het park bestrijkt. De weg biedt prachtige uitzichtpunten, maar is kronkelig en de maximumsnelheid ligt laag. Je kunt de hele weg afrijden, maar als je een deel rijdt, krijg je ook een prima indruk. Rijd bijvoorbeeld het gedeelte van Front Royal tot Swift Run Gap, of van Luray tot Swift Run Gap.

Shenandoah Skyline Drive

Virginia Safari Park

Altijd al een kameel willen voeren vanuit je autoraam? Dan is het Virginia Safari Park een aanrader. Je doorkruist deze "Drive-Thru Zoo" per auto. Uniek is de mogelijkheid om de dieren te voeren met speciaal verkrijgbaar voedsel. De meeste dieren lopen vrij rond. En dat betekent ook dat ze uitgebreid kunnen gaan zonnen, midden op de weg... Het safaripark ligt vlak bij Natural Bridge. Ben je op weg van Luray naar Roanoke (via de I-81), dan kom je er praktisch langs.

Natural Bridge

Natural Bridge zelf is een klein plaatsje, maar telt een aantal leuke bezienswaardigheden. De Natural Bridge zelf, een toeristische rotsbrug (entreegeld vereist!) is een van de opties. Nog leuker is Foamhenge. Een fan van Stonehenge heeft hier zijn eigen versie gemaakt van styrofoam (piepschuim). Foamhenge ligt aan Highway 11, ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van Natural Bridge.

Vervoer

De auto is het fijnste vervoermiddel om je in en rond Luray te begeven. Daarnaast verzorgen verschillende busbedrijven het openbaar vervoer in de omgeving.

Feiten

Staat Virginia
County Page
Oppervlakte 12 km²
Hoogte 243 meter
Inwoners 5.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Geschiedenis

De vallei speelde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog een belangrijke rol als doorgangsgebied voor de legers van en naar Gettysburg, het stadje waar een belangrijke veldslag plaatsvond tussen de Noordelijke en Zuidelijke troepen.

Op 13 augustus 1878 werden de Luray Caverns, kalksteengrotten, ontdekt door vijf lokale inwoners. Nadat ze vanachter een opvallende steen koude lucht hadden voelen stromen, besloten ze de aarde rond de steen weg te graven en ontdekten ze bij toeval de grotten. De vijf mannen waren, getuige enkele botten en stukjes vuursteen, niet de eerste mensen die de grotten ooit betreden hadden. Onderzoek wees uit dat een skelet van een indiananmeisje er al zeker vijfhonderd jaar lag. Het skelet is tegenwoordig te bekijken in het National Museum of American History in Washington DC. Delen van de grot zijn opengesteld voor publiek.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan