Herndon, Virginia

Herndon, Virginia Herndon ligt in Faifax County, Virginia, niet ver van Dulles International Airport. De stad ligt ongeveer vijfendertig kilometer van downtown Washington DC. Herndon ligt dicht bij het natuurpark Great Falls en het indrukwekkende National Air and Space Museum bij het Stephen F. Udvar-Hazy Center.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Great Falls Park

Vanuit Herndon is het ongeveer twintig minuten rijden naar Great Falls Park, een mooi natuurpark aan de Potomac-rivier. De rivier is hier, anders dan in de hoofdstad, smal en snel. Het water heeft een kloof uitgesleten en een complex van stroomversnellingen gecreëerd. Bij Mather Gorge is de kloof op zijn smalst; de Potomac stroomt er woest tussen de rotsachtige wanden. Het hoogtepunt van het park zijn de Great Falls: een rotsachtige waterval van twintig meter hoog. Je kunt de cascade bewonderen vanaf verschillende uitzichtpunten, die je eenvoudig te voet bereikt. Je mag helaas niet de rivier in, maar kunt wel van het uitzicht genieten vanaf diverse wandelpaden. Houd je ogen open voor herten, coyotes, zeearenden, gieren en schildpadden.

Herndon, Virginia

National Air & Space Museum

Een klein kwartier rijden vanuit Herndon ligt het National Air and Space Museum bij het Steven F. Udvar-Hazy Center. Dit is de grote broer van het lucht- en ruimtevaartmuseum dat je in de hoofdstad kunt bewonderen. Het museum is gevestigd in twee grote hangars waar je duizenden displays vol informatie en attributen vindt die te maken hebben met lucht- en ruimtevaart. Tot de collectie behoort een Lockheed SR-71 Blackbird, een Concorde en het ruimteschip Discovery. Vanuit de Donald D. Engen Observation Tower heb je een fenomenaal en weids uitzicht over Washington Dulles International Airport en de omgeving. Ook is er een Airbus IMAX Theater en een restauratiehangar, waar artefacten uit het stadsmuseum worden gerestaureerd.

Wandelen

De Washington & Old Dominion Trail (W&OD Trail) is een van de populairste wandelpaden rondom Washington. Het wandelpad verbindt de hoofdstad met de landelijke omgeving van Virginia. Je volgt de oude spoorrails, die werd aangelegd in de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog in 1858. Het pad is goed gemarkeerd. In Herndon (mile 20.5) wandel je langs een treindepot dat is omgetoverd tot bezoekerscentrum. Vanaf daar wandel je richting de stadjes Sterling (mile 23) en Ashburn (mile 27.5), of volg je de route terug naar Reston (mile 18). Tussen Reston en het plaatsje Vienna ligt de Meadowlark Botanical Gardens; de korte Meadowlark Connector Trail brengt je ernaartoe.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan