Alexandria, Virginia

Alexandria Virginia De stad Alexandria, in de staat Virginia, ligt op de oevers van de Potomac-rivier. Het is rijk in cultureel en historisch opzicht en er zijn behoorlijk wat terrasjes waar je terecht kunt voor een drankje of een diner. Vanuit Alexandria ben je met de boot, trein of auto in een mum van tijd op de National Mall van Washington DC.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Washington DC

Vanuit Alexandria brengt de metro je in ongeveer een half uur naar de National Mall in Washington DC. Aan deze uitgestrekte, groene strook liggen de belangrijkste bezienswaardigheden van de Amerikaanse hoofdstad. Zo vind je er het Witte Huis, het Capitoolgebouw en het Washington Monument. Ook liggen hier hoogwaardige (gratis toegankelijke) musea als het National Museum of American History, National Museum of Natural History en de National Gallery of Art. Washington DC herbergt daarnaast het grootste deel van Amerika's belangrijkste monumenten en gedenktekens, bijvoorbeeld voor oud-presidenten Jefferson en Lincoln.

Arlington National Cemetery

Meer dan 200.000 grafstenen vormen de nationale begraafplaats in Arlington. Je kunt een bezoek brengen aan de laatste rustplaats van beroemdheden als John F. Kennedy en Robert F. KennedyOok staat hier het Monument van de Onbekende Soldaat, dat traditioneel bewaakt wordt door soldaten uit de infanteriedivisie. De wisseling van de wacht is een toeristische attractie. Op Memorial Day (laatste maandag van mei) vindt hier een grote ceremonie plaats, waarbij de (vice)president een toespraak geeft en alle graven versierd worden met kleine Amerikaanse vlaggen.

Washington's Mount Vernon Estate

Alexandria ligt elf kilometer ten noorden van Mount Vernon, het landgoed waar George Washington woonde, stierf en begraven ligt. Je kunt je er onderdompelen in het achttiende-eeuwse Amerika. Boek een rondleiding en neem een kijkje in het landhuis, de moestuinen, bloemperken, boerderij en smederij. Ook kun je een (nagebouwd) pioniersdorp, stallen en slavenmonument bekijken, alsook de tombe waar Washington en zijn vrouw begraven liggen. Daarnaast zijn er twee moderne musea waar je alles te weten komt over de naamgever van Amerika's hoofdstad. Extra leuk: je kunt in Alexandria een fiets huren om Mount Vernon Estate te bezoeken!

Alexandria Waterfront

Aan de oevers van de Potomac-rivier is altijd wel wat te beleven. Je kunt er heerlijk eten, luieren in een van de parken of uit fietsen of wandelen over een van de verharde paden. Ook vertrekken er boottochten, bijvoorbeeld naar Washington DC of Mount Vernon Estate.

Historische plaatsen

Naast Mount Vernon heeft Alexandria een aantal andere historische plaatsen. Carlyle House bijvoorbeeld: een prachtig herenhuis uit 1753 van stadsoprichter en koopman John Carlyle. Je kunt een rondleiding volgen langs de verschillende (ingerichte) kamers en als het ware een kijkje nemen in de achttiende eeuw. Ook leuk is de Stabler Leadbeater Apothecary Shop. Deze apotheek is al in 1933 gesloten, maar er is niets uit de inventaris meegenomen. Je kunt deze 8000 voorwerpen in het museum bezichtigen. De Amerikaanse Burgeroorlog herleef je in Fort Ward. Je kunt ook een historische rondleiding volgen van een gekostumeerde gids. Wil je dat het verleden van Alexandria helemaal gaat leven? Volg dan een rondleiding van een gekostumeerde gids. Je kunt een rondleiding reserveren bij het Ramsay House Visitors Center.

Musea

In het Torpedo Factory Art Center vind je allerlei kunstwerken van lokale kunstenaars en ambachtslieden. Het museum ligt bij de kade waar ook boottochten over de Potomac vertrekken. Daarnaast heeft Alexandria het National Inventors Hall of Fame and Museum, waar je een indruk krijgt van de (technische) uitvindingen die Amerika zoal doet.

Zwemmen

Bij mooi weer kun je in Alexandria ook en frisse duik nemen. Bezoek hiervoor het Cameron Run Regional Park aan Eisenhouwer Avenue. Het openlucht zwembad heeft waterglijbanen, een golfslagbad en een kinderbad.

Georgetown

Amerikaanse steden staan doorgaans niet bekend om hun pittoreske uitstraling. De wijk Georgetown in Washington DC is een uitzondering. De voormalige havenstad met historische gebouwen en kanalen is een sfeervol stukje Washington met leuke winkels, boetieks en restaurants. Georgetown ligt in het noordwesten van de hoofdstad, boven Arlington (gescheiden door de Potomac-rivier).

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!