Springdale, Utah

springdale utah Springdale is de toegangspoort tot Zion National Park. Je vindt er accommodaties, campings, winkels en restaurants. Het plaatsje heeft een eigen bezoekerscentrum, het Springdale & Zion Canyon Visitor Center, waar uiteraard ook heel veel informatie over Zion te verkrijgen is.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zion Canyon Scenic Drive

Vanuit Springdale zit je zo in Zion National Park. De hoofdweg door Zion National Park is de Zion Canyon Scenic Drive. De kronkelweg is ongeveer tien kilometer lang en aan weerszijden liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes. Kijk eens onder het kopje 'vervoer': meestal is een groot deel van de route alleen toegankelijk per gratis shuttlebus. Onderweg kun je in- en uitstappen bij uitzichtpunten en beginpunten van trails. Eén keer heen en terug (zonder uitstappen) kost je ongeveer anderhalf uur.

Zion, entreebord

Visitor Center

In Zion National Park ligt het officiële bezoekerscentrum van het nationale park, dit is de eerste halte van de shuttlebus. Hier kun je terecht voor vragen, brochures, vergunningen en inschrijvingen voor activiteiten onder leiding van een parkranger. De tweede stop is het Zion Human History Museum. Door middel van films, tentoonstellingen en kunstvoorwerpen wordt hier de menselijke geschiedenis van Zion verteld.

Springdale

Zion-Mt. Carmel Highway

Deze zestien kilometer lange toeristische route verbindt de zuidelijke en de oostelijke parkingangen met elkaar. Als je deze route rijdt, kom je twee tunnels tegen. Voor één daarvan gelden beperkingen wat betreft de afmetingen van voertuigen, zie het kopje 'vervoer'. Aan deze weg ligt het startpunt van de Canyon Overlook Trail, een 800 meter lange wandeling naar een prachtig uitzichtpunt over Zion Canyon. Canyon Junction is het punt waar de Scenic Drive de Zion-Mount Carmel Highway (ook wel Zion Park Boulevard genoemd) kruist. Je hebt er een uitzicht op de rivier en op de canyon.

Tunnel in Zion NP

Vervoer

Vanaf half maart tot eind oktober is de Zion Canyon Scenic Drive alleen geopend voor shuttlebussen. Je parkeert je auto of camper dan op de grote parkeerplaats aan het begin van het park en reist verder per (gratis) bus. De bussen rijden ongeveer elke tien minuten vanaf het Visitor Center de weg af tot het eindpunt (Temple of Sinawava) en keren daar om. Onderweg kun je in- en uitstappen bij de mooiste uitzichtpunten en belangrijke beginpunten van trails. In de bus wordt hierover meer informatie gegeven. Tussen april en oktober is de weg afgesloten voor ander verkeer, met uitzondering van de gasten die in de Zion Lodge verblijven. Let op: zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend op de parkeerplaats aanwezig bent, anders is er grote kans dat deze vol is!

De Zion-Mt. Carmel Highway loopt tussen de oost- en zuidingang van Zion National Park. Er is een tunnel op de weg waar (grote) campers niet zomaar door kunnen: Voertuigen die hoger of breder dan de aangegeven maten zijn, moeten al bij de parkingang een 'escortticket' aanschaffen ($15). Bij de tunnel aangekomen laat je het ticket zien en sluiten de rangers de smalle tunnel aan de andere kant af voor verkeer, zodat je probleemloos door het midden kunt rijden

Feiten

Staat Utah
Oppervlakte 593 km²
Hoogte van 1.128 (Coalpits Wash) tot 2.660 meter (Horse Ranch Mountain)
Opgericht 31 juli 1909
Bezoekers per jaar 2.665.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan