Green River, Utah

Canyonlands Mesa Arch Green River is een kleine plaats met nog geen duizend inwoners. Veel reizigers overnachten hier op doorreis of als uitvalsbasis voor de nationale parken in de omgeving. Zowel Arches National Park als Canyonlands National Park liggen op een uur rijafstand. Bezoek in Arches de Delicate Arch (mits je goed ter been bent!) en in Canyonlands de uitzichtpunten Green River Overlook en Grand View Point. Wil je echt iets moois zien, zorg dan dat je vroeg in de ochtend bij de Mesa Arch bent (zie foto).

Bezienswaardigheden & activiteiten

Green River State Park

Het Green River State Park bestaat uit een natuurgebied langs de rivier en grenzend aan de kleine plaats Green River. De omgeving biedt de mogelijkheid tot dagrecreatie en is geschikt als uitvalsbasis om de omringde nationale parken te bezoeken en andere bezienswaardigheden.

Green River State Park

Crystal Geyser

Bezoek deze koudwatergeiser bij zonsondergang en geniet van de schitterende travertijngloed. Het mineraalrijke water dat uit de geiser borrelt, creëert schitterende oranje travertijnterrassen. Deze koudwatergeiser is een van de slechts vijftien in zijn soort in de wereld

Crystal Geyser

John Wesley Powell River History Museum

Het kleinschalige museum richt zich op John Wesley Powell en zijn tochten over de rivier de Colorado. De video die in het theater wordt getoond geeft een goed beeld van de stroming en ontwikkeling van de rivier. De presentatie over John Powell's eerste rivierexcursie is interessant om te zien.

John Powell

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan