San Angelo, Texas

San Angelo Texas San Angelo was ooit het decor voor gok- en drankpartijen. Schimmige types en dwalende cowboys overspoelden het plaatsje. Tegenwoordig is San Angelo een stad met ruim 90.000 inwoners. Er is altijd water in de buurt voor recreatie en vogels spotten: San Angelo ligt aan de drie meren Lake Nasworthy, Twin Buttes Reservoir en OC Fisher Lake. Bij Fort Concho begon de geschiedenis van San Angelo. Dit fort diende als bescherming tegen vijandige indianenvolkeren. Het bestond vroeger uit meer dan veertig gebouwen, die nog grotendeels bewaard zijn gebleven. Er is onder andere een museum gevestigd en er zijn rondleidingen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

San Angelo State Park

Op de oevers van het O.C. Fisher Reservoir ligt het meer dan drie hectare grote San Angelo State Park, waar mogelijkheid bestaat tot kamperen, picknicken, wandelen, zwemmen, mountainbiken en paardrijden. Er is voor 80 kilometer aan fiets- en wandelpaden uitgezet. Ook langs de Concho-rivier vind je diverse parken. In het Civic League Park is de International Water Lily Garden leuk om te zien. Dit is een tuin met ruim 300 verschillende soorten waterlelies, een van de grootste collecties van de wereld. Er zijn ook parken te vinden aan Lake Sasworthy, een van de drie meren die de stad omringen.

San Angelo State Park

San Angelo Stock Show and Rodeo

Elk jaar in februari staat San Angelo in het teken van een grote veeshow en rodeo. Tijdens het tiendaagse festival strijden stoere cowboys om de eer van beste rodeo-rijder. Verder bestaat het festival uit een optocht, een kermis, concerten en andere evenementen.

San Angelo Rodeo

Musea

Op een regenachtige dag kun je je prima vermaken in een van de musea in San Angelo. Ga terug in de tijd met een bezoek aan Miss Hattie’s Bordello Museum, gevestigd in het voormalige bordeel van ‘Miss Hattie’, dat in zijn hoogtijdagen vele cowboys en soldaten uit heel Texas trok. Breng ook een bezoekje aan Miss Hattie’s Saloon, dat helemaal in oude stijl hersteld is. Er zijn rondleidingen mogelijk. Andere musea in San Angelo zijn het Railway Museum en het San Angelo Museum of Fine Arts, gevestigd in een opmerkelijk gebouw. Bijzonder is de reeks sculpturen op het dak. Via een loopbrug is het museum verbonden met het tegenoverliggende park. Tot slot is er het San Angelo Nature Center. Hier kom je meer te weten over de dieren en planten die in de omgeving van San Angelo voorkomen. Zo kun je er alligators, rode lynchen, prairiehonden en meer dan twintig soorten ratelslangen bekijken. Bij het centrum is een elf kilometer lange route uitgezet door het Spring Creek Wetland.

San Angelo Fine Arts

Feiten

Staat Texas
County Tom Green 
Oppervlakte 151 km²
Hoogte 562 meter
Inwoners 93.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan