Del Rio, Texas

Del Rio Texas Welkom in Del Rio, een typisch Texaans grensstadje met leuke Tex-Mex-restaurants en dito winkeltjes. Del Rio heeft een leuk centrum en ligt vlak bij Amistad National Recreaction Area, een helderblauw stuwmeer. Ook het Seminole Canyon State Historical Park is de moeite waard. Hier kun je petrogliefen zien die meer dan vierduizend jaar oud zijn. Uitgekeken? Strijk dan neer bij de Val Verde Winery.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Amistad National Recreation Area

De belangrijkste attractie van Del Rio ligt een half uurtje rijden richting het noorden: Lake Amistad. Dit stuwmeer is een oase in de woestijn en werd omgedoopt tot recreatiegebied. Je kunt er zwemmen, varen, waterskiën en wandelen. Met de boot kun je, afhankelijk van de waterstand, de Panther en Parida Caves bereiken.

Del Rio Texas

Whitehead Memorial Museum

Een lokale boerenfamilie kocht in 1962 het oude Perry Mercantile Building en schonk het aan de stad Del Rio en Val Verde County om er een museum van te maken. Verdeeld over negen gebouwen maak je een reis door de tijd. Van het graf van Texaanse legende Judge Roy Bean tot een tentoonstelling over de grensradio. Aan de achterkant van het terrein loopt het oude San Felipe-irrigatiekanaal, dat in 1871 werd uitgegraven om gewassen te bewateren.

Del Rio Texas

Val Verde Winery

Deze wijnmakerij werd opgericht in 1883 en noemt zichzelf de oudste wjinmakerij van de staat Texas. Je kunt er deelnemen aan een wijnproeverij of een rondleiding volgen door het bedrijf en de wijngaarden. De bekendste wijn van deze winery is tawny port. Leuk feitje: de Drooglegging doorstonden ze door over te gaan op productie van wijn voor de communie in de kerk.  

Del Rio Texas

Seminole Canyon State Park & Historic Site

De beste kunstwerken vind je gewoon in de open lucht! Langs de Rio Grande maakten inheemse volken vierduizend jaar geleden rotsschilderingen. Het beroemdst is de Fate Bell Shelter, die je kan bezoeken onder leiding van een ranger. De hike ernaartoe duurt zo'n 90 minuten en bevat een steile wandeling door een kloof. Het bezoekerscentrum heeft interessante tentoonstellingen over de menselijke geschiedenis in de regio: van de prehistorie tot de modernere 'ranching days'.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan