Big Thicket National Preserve, Texas

Big Thickett In Big Thicket National Preserve maak je kennis met maar liefst negen verschillende ecosystemen via wandelpaden en waterlopen. Van moerassige rivierarmen vol cipressen tot wilde bloemen, lagunes en dichtbegroeide bossen: je krijgt hier een mooie indruk van de Zuid-Texaanse natuur.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Wandelen

Neem in het bezoekerscentrum een brochure mee en bewandel de Kirby Nature Trail (2,4 tot 4 km). Zo maak je kennis met de diverse ecosystemen. Je kunt de wandeling uitbreiden met de Turkey Creek Trail (23 km) en Sandhill Loop Trail. Voor de Sandhill Loop Trail neem je de brug over de Village Creek en volg je de Turkey Creek Trail 1,3 kilometer. Vervolgens bereik je de Sandhill Loop Trail (2,1 km), die je door een bos voert. Om vogels en wilde bloemen te zien, kun je het beste de Sundew Trail volgen. Je hebt de keus uit een kort rondje (500 m) of een iets langere versie (1,6 km).

Big Thicket National Preserve

Kajakken/kanoën

Village Creek en de Neches River bieden veel mogelijkheden voor kanoërs en kajakkers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de 8 kilometer lange Cooks Lake Paddling Trail of de 34 kilometer lange Village Creek Paddling Trail. Lokale aanbieders zorgen voor materiaal en vervoer per shuttlebus.

Big Thicket National Preserve

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan