Independence Hall, Philadelphia

Independence Hall, Philadelphia De Independence Hall in Philadelphia, Pennsylvania is een van beroemdste bouwwerken van Amerika. Hier werd namelijk de Onafhankelijkheidsverklaring aangenomen en de grondwet van de Verenigde Staten ontworpen en getekend. De Independence Hall is deel van het Independence National Historical Park, waar ook verschillende andere historische gebouwen en locaties te bekijken zijn. Het bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden

Independence Hall

Bezoek de plaats waar de 'Founding Fathers' werkten aan een nieuwe natie, en waar zowel de Onafhankelijkheidsverklaring als de Grondwet werd getekend. Kopieën van de 'Declaration of Independence' vind je in de West Wing. Independence Hall is dagelijks geopend voor bezoekers. Een bezoek is gratis, maar je bent verplicht je aan te sluiten bij een tour. Van maart tot en met december moet je vooraf tickets reserveren. Dit kan zowel telefonisch als via de website van National Park Service. Ook kun je tickets krijgen bij het Independence Visitor Center. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 08:30, maar vaak al om 08:45 uitverkocht! Wees erop bedacht dat je voor bezoek door de security moet, dit kan ruim een half uur in beslag nemen.

Independence Hall, Philadelphia

Independence National Historical Park

De Independence Hall is onderdeel van het Independence National Historical Park, dat zich uitstrekt over circa twintig stadsblokken. Hier vind je onder andere het huis van Benjamin Franklin en de Independence Square, waar de Onafhankelijkheidsverklaring op 8 juli 1776 voor het eerst aan het publiek voorgelezen werd. Je kunt je bezoek aan het park het beste beginnen in het Independence Visitor Center. Hier kun je films en tentoonstellingen bekijken en vind je uitgebreide informatie over alle bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten.

Liberty Bell Center

In een enorme glazen kamer met de Independence Hall op de achtergrond vind je de 'klok van de vrijheid'. Voor een bezoek aan deze Liberty Bell is geen ticket nodig.Het centrum is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen per seizoen verschillen. Er is een videopresentatie en er zijn tentoonstellingen over de Liberty Bell, met aandacht voor de geschiedenis en de rol die de klok tegenwoordig speelt als internationaal icoon van vrijheid.

Independence Hall, Philadelphia

Benjamin Franklin Museum

In augustus 2013 opende het nieuw geconstrueerde Benjamin Franklin Museum zijn deuren. Aan de hand van historische voorwerpen, computeranimaties en interactieve displays maak je kennis met het leven en de politieke loopbaan van Benjamin Franklin, een van de Founding Fathers van Amerika. Het museum is dagelijks geopend tegen een kleine entreeprijs.

Congress Hall

De Congress Hall werd in 1789 geopend als het Philadelphia County Court House (rechtbank), maar deed tussen 1790 en 1800 dienst als Capitool. Het Huis van Afgevaardigden vergaderde op de begane grond, de Senaat kwam op de eerste verdieping samen. In de Congress Hall vonden belangrijke gebeurtenissen plaats, zoals de inauguraties van president George Washington en John Adams. Ook werden hier de First Bank en het Department of the Navy (marine) opgericht.

Vervoer

Parkeren in Philadelphia kan lastig en duur zijn. Het park zelf raadt aan om gebruik te maken van de parkeergarage onder het bezoekerscentrum. Je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Je vindt 30th Street Station bijvoorbeeld tussen Center City en West Philadelphia.

Geschiedenis

Liberty Bell

De constructie van de Independence Hall startte in 1732, oorspronkelijk onder de naam 'State House of the Province of Pennsylvania'. Van 1775 tot 1783 vergaderde hier het Continental Congress, dat de regering vormde tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. In Independence Hall vonden enkele belangrijke historische gebeurtenissen plaats. De verkiezing van George Washington tot bevelhebber van het Amerikaanse leger (1775) bijvoorbeeld. Bekender zullen de aanname van de Onafhankelijkheidsverklaring (1776) en het ondertekenen van de Amerikaanse grondwet (1787) zijn. De Hall werd vanaf 1950 door de National Park Service zoveel mogelijk in de originele staat hersteld.

De enorme Liberty Bell die zich nabij de Independence Hall bevindt, werd gebruikt voor publieke aankondigingen. Zo zou hij op 8 juli 1776 zijn geluid om de burgers van Philadelphia op te roepen te luisteren naar de Onafhankelijkheidsverklaring. Op de bel geschreven: ‘Proclaim liberty throughout all the Land unto all the inhabitants thereof’ (Leviticus 25:10). Deze Bijbelse tekst benadrukt dat de kolonisten trots waren op de vrijheid die William Penn hen had geschonken. De stichter van Pennsylvania gaf de inwoners namelijk inspraak bij het opstellen van wetten en zorgde bovendien voor godsdienstvrijheid. De bel is niet meer gebruikt sinds er in 1846 een scheur in ontstond, toen deze werd geluid voor George Washingtons verjaardag. De klok is sindsdien niet gerepareerd. Overigens stamt de naam 'Liberty Bell' uit 1830, deze is bedacht door een groep mensen die streed voor afschaffing van de slavernij.

Independence Hall, Philadelphia
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan