Delaware Water Gap, Pennsylvania

Delaware Water Gap Pennsylvania De Delaware Water Gap is een rivierkloof op de grens tussen Pennsylvania en New Jersey. De 'Gap' is ongeveer één kilometer breed en doorklieft het Kittatinny-gebergte. Het landschap wordt gedomineerd door de Delaware-rivier en beboste bergen. Het gebied wordt al tienduizenden jaren bezocht: de natte uiterwaarden trokken boeren, de watervallen waren in trek bij Victoriaanse vakantiegangers. Tegenwoordig is het een uitgestrekt recreatiegebied waar je kunt zwemmen, varen, wandelen en vissen. Vanaf Pennsylvania Highway 611 en Interstate 80 heb je mooie uitzichten op het natuurgebied.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Bezoekerscentra

Delaware Water Gap heeft vier bezoekerscentra die informatie bieden over het natuurgebied en de mogelijke activiteiten. Van noord naar zuid vind je:

  • Dingmans Falls Visitor Center: hier kun je de Dingmans Creek-wandelroute van anderhalve kilometer volgen naar de watervallen Silverthread en Dingmans. Het bezoekerscentrum ligt op de kruising tussen Federal Road/Route 209 en Johnny Bee Road in het plaatsje Dingmans Ferry en is geopend op woensdag tot en met zondag (mei-sept). GPS: 41.229486, -74.887781. Bij Dingmans Ferry kun je ook een kano huren, bijvoorbeeld bij Dingmans Campground of Kittatinny Canoes.
  • Park Headquarters: dit bezoekerscentrum midden in het park is het hele jaar door geopend. Je hebt er toegang tot de McDade Recreational Trail, een lange route langs de rivier die geschikt is voor fietsers en wandelaars. Park Headquarters ligt aan 1978 River Road in het plaatsje Bushkill, Pennsylvania (GPS: 41.070583 -75.016963).
  • Millbrook Village Visitor Center: Dit bezoekerscentrum ligt aan de oostelijke kant van de rivier, bij het plaatsje Millbrook, New Jersey (GPS: 41.072658, -74.963933). Hier vind je een winkeltje en je krijgt informatie over wandelroutes, die iets verderop starten. Millbrook Village is geopend van eind mei tot begin september. Je vindt hier een leuk historisch dorp en je kunt de mooie Old Mine Road rijden.
  • Kittatinny Point Visitor Center: dit bezoekerscentrum ligt aan de zuidpunt van het recreatiegebied in Columbia, New Jersey aan Interstate 80 (GPS: 40.970188, -75.128242). Hier is een winkeltje en je hebt toegang tot de beroemde Appalachian Trail, waar je een stukje overheen kunt wandelen. Vanaf Kittatinny Point heb je mooi uitzicht over de Delaware Watergap. Ook vanaf de top van Mt. Tammany heb je een mooi uitzicht. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor campers bij het bezoekerscentrum.
Delaware Water Gap Pennsylvania

Uitkijkpunten

Aan Pennsylvania Road 611 liggen meerdere punten waar je de Delaware Water Gap kunt overzien. Deze weg loopt ten westen en zuiden van de rivier; Interstate 80 loopt ten oosten van de rivier. Van noord naar zuid kom je aan PA 611 de volgende punten tegen: The Point of the Gap Overlook, Arrow Island Overlook en Resort Point Overlook. Houd de borden in de gaten om de parkeerplaatsen niet te missen!

Delaware Water Gap Pennsylvania

Wandelroutes

In Delaware Water Gap National Recreation Area ligt ongeveer 160 kilometer aan wandelpaden van verschillende lengtes en niveaus. Bij de bezoekerscentra vind je welke routes je in de nabije omgeving kunt lopen. Korte, bosrijke wandelingen in het noordelijke parkdeel zijn Cliff (4,9 km) en Upper Ridge Road (4 km). Vergelijkbare routes in het midden van het park zijn Hamilton Ridge (4,5 km) en Pioneer (4,5 km). De Tumbling Waters Trail (4,5 km) voert je naar een waterval. In het zuidelijke deel van Delaware Water Gap kun je de Slateford Loop (4 km) wandelen.

Delaware Water Gap Pennsylvania

Millbrook Village

Het plaatsje Millbrook Village werd gesticht in 1832, toen een lokale boer een graanmolen bouwde aan de Columbia-Walpack Turnpike. Al gauw kwamen andere ondernemers naar de regio en in 1870 was Millbrook uitgegroeid tot een levendig boerendorp. Vandaag de dag resteert er slechts een handjevol originele gebouwen. De gebouwen die later verrezen in het huidige dorp weerspiegelen nog de charme uit de negentiende eeuw. In het zomerseizoen spelen gekostumeerde gidsen het leven van toen na. Vanaf Millbrook kun je de Old Mine Road volgen naar het noorden, je komt dan langs allerlei historische plaatsen en mooie uitkijkpunten. Vraag in het bezoekerscentrum om een routebeschrijving of kijk op New Jersey Leisure Guide.

Delaware Water Gap Pennsylvania

Strandjes

Er zijn drie rivierstranden in Delaware Water Gap National Recreation Area die je toegang geven tot de rivier. Alle drie de parken hebben een grasweide met picknicktafels en toiletten. Milford Beach ligt net ten zuiden van Milford, Pennsylvania aan het noordelijke eind van het park. Smithfield Beach ligt aan de River Road, ongeveer 10 kilometer ten noorden van Delaware Water Gap. Zowel Milford als Smithfield Beach geeft toegang tot de lange McDade Trail, waarvan je een stukje kunt wandelen. Turtle Beach ligt ongeveer acht kilometer ten noorden van Interstate 80 aan de Old Mine Road. Op alle stranden is tijdens het seizoen een strandwacht aanwezig.

Delaware Water Gap Pennsylvania

High Point State Park

Een 67 meter hoge obelisk markeert het hoogste punt van New Jersey op 550 meter hoogte. Vanaf dit en andere uitkijkpunten in het High Point State Park heb je een weids uitzicht over de omringende meren, heuvels en boerderijen. Er zijn verschillende wandelroutes door het bos, waarvan de 3,7 kilometer lange Dryden Kuser National Area Interpretive Trail een aanrader is. Je loopt door witte cedermoerassen en komt verschillende vogels tegen. High Point State Park heeft ook een klein strand aan een meer, waarin je kunt zwemmen. Het park is het hele jaar door geopend. Navigeer naar 1480 Route 23 in Delaware Water Gap.

High Point State Park New Jersey

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan