Smith Rock State Park, Oregon

Smith Rock State Park, Oregon Voor een mooi, diep rivierdal omgeven door spitse rotskliffen ga je naar Smith Rock State Park. Een half uur ten noorden van de plaats Bend is dit State Park een echte aanrader. Er zijn diverse klim-, wandel- en fietspaden. Sommige zijn vlak en leiden je over de bodem van het rivierdal, zoals de River Trail van 3,5 kilometer.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelroutes

Dit schitterende park wordt een van de zeven Wonderen van Oregon genoemd en is van vulkanische oorsprong. Voor een mooi, diep rivierdal omgeven door spitse rotskliffen ben je hier aan het juiste adres. Vanuit de hele wereld komen klimmers hier naartoe om de letterlijk duizenden klimroutes langs het spectaculaire lavagesteente. Ook wandelaars en mountainbikers worden blij van dit park, want er is een ruime keuze aan afwisselende routes uitgezet. Sommige zijn vlak en leiden je over de bodem van het rivierdal, zoals de River Trail van 3,5 kilometer. Andere routes zijn uitdagender en brengen je naar hoger gelegen uitkijkpunten. Vanaf het uitzichtpunt bij de parkeerplaats kijk je weids uit over het rotslandschap en de kronkelende rivier, de Crooked River. Het staatspark ligt ongeveer een half uur rijden ten noorden van Bend, aan Highway 97. In de weekenden kan het hier erg druk zijn: kom dan vroeg in de morgen zodat je parkeergelegenheid hebt.

Smith Rock State Park Oregon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan