John Day Fossil Beds National Monument, Oregon

John Day Fossil Beds National Monument, Oregon Kleurrijke rotsformaties maken van John Day Fossil Beds een indrukwekkende bezienswaardigheid. Dit nationaal monument vertelt over veertig miljoen jaar aan evolutie van planten, dieren, klimaten en ecosystemen. Er zijn drie gebieden: Clarno, Painted Hills en Sheep Rock met elk (korte) wandelroutes. In het Thomas Condon Paleontology Center leer je alles over de fossielen die in dit gebied gevonden zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

John Day Fossil Beds National Monument is onderverdeeld in drie gebieden met elk hun eigen bezienswaardigheden en wandelroutes. Hieronder worden de gebieden besproken, in volgorde van oost naar west:

Clarno

Ongeveer 29 kilometer ten westen van het plaatsje Fossil. 44 Miljoen jaar geleden gutsten vulkanische modderstromen door dit gebied, waardoor een divers assortiment aan plant- en diersoorten konden leven in dit bijna tropische bos. Wat denk je van kleine viertenige paarden, neushoornachtige dinosaurussen en vleesetende creodonta's? Je leert alles over deze haast mythische dieren in Clarno. Tegenwoordig heeft het gebied voornamelijk woestijnachtige begroeiing, zoals grassoorten, jenever en alsem. Je kunt hier drie korte wandelingen maken: Arch Trail (0,8 km) voert je langs de palissaden naar versteend hout en een stenen boog. Trail of Fossils is nog geen halve kilometer lang en brengt je (na een steile klim) naar een veld met grote rotsblokken. In de gevallen rotsen langs de route kun je fossielen zien. De Geologic Time Trail (0,8 km) verbindt beide paden met elkaar en start bij de picknickruimte. Je wandelt langs de rotspilaren van de palissaden. Combineer je de drie wandelingen, dan is dit ongeveer 2 kilometer.

Painted Hills, John Day Fossil Beds

Painted Hills

De gele, gouden, zwarte en rode kleuren van de Painted Hills zijn extra bijzonder in de namiddag, wanneer de golven in de heuvels extra worden geaccentueerd door het licht van de dalende zon. In de lente bloeien paarse en gele wilde bloemen rond de heuvels, in de winter worden ze bedekt onder een dikke laag sneeuw. Ook in dit deel van John Day Fossil Beds kun je meerdere korte wandelingen maken. Carroll Rim Trail (2,6 km) is een klim naar een uitzichtpunt waar je prachtig wegkijkt over de Painted Hills en het gebied rond de Sutton Mountain. Er is een kleine parkeerplaats aan het begin van de wandelroute. Vanaf het uitkijkpunt kun je de Painted Hills Overlook Trail (0,8 km) volgen voor een wisselend uitzicht op de Painted Hills. De Painted Cove Trail (0,4 km) is een zeer toegankelijk pad langs prachtige gekleurde rotsen.

Painted Hills, John Day Fossil Beds

Sheep Rock

In dit deel van John Day Fossil Beds National Monument, tussen de plaatsen Kimberly en Dayville, vind je blauwgroene rotslagen die miljoenen jaren aan vulkanische asophopingen blootleggen. Je kunt in Sheep Rock een bezoek brengen aan het Thomas Condon Paleontology Center, waar je fossielen van dieren en planten uit alle delen van het park kunt bekijken, evenals animaties van de bijzondere dieren die hier ooit geleefd hebben. Ook in Sheep Rock zijn verschillende wandelpaden. Bij het Paleontology Center start de Thomas Condon Overlook Trail (0,4 km), die je naar een uitzichtpunt brengt waar je de riviervallei mooi kunt overzien. Bij Cant Ranch House starten twee andere wandelroutes. De Sheep Rock Overlook Trail (0,8 km) voert je naar een uitzichtpunt, waar je de rivier en Sheep Rock ziet, De River Trail (0,9 km) brengt je door historische velden en boomgaarden naar de John Day-rivier. Als er fruit groeit, mag je dit plukken. Een langere wandelroute is Blue Basin Overlook Trail (5,2 km) naar een uitkijkpunt waar je Blue Basin kunt zien. Je hebt prachtige uitzichten over steile badlands en de John Day River-vallei. Let op: het pad is glad en modderig wanneer het geregend heeft. De Island In Time Trail (2,1 km) voert je over de kloofbodem en klimt licht omhoog langs de blauwgroene kloofwanden. Onderweg zie je replica's van fossielen en bordjes die je vertellen over het landschap.

Painted Hills, John Day Fossil Beds

Journey Through Time Scenic Byway

In het noordoosten van Oregon maak je een reis door de historische tijdlijn van de staat. Deze toeristische route begint bij Moro en brengt je over 460 kilometer naar Baker City. John Day Fossil Beds ligt ongeveer halverwege de route. Je kunt vanuit hier in oostelijke richting rijden naar Baker City. Onderweg kom je langs Picture Gorge, dat net voor Dayville ligt en een schitterend uitzicht biedt over de rivier, de torenhoge rotsformaties en de blauwgroene kleisteen. Je rijdt door Prairie City (een mooie plaats tussen de Strawberry en Blue Mountains) en spookstad Whitney. Via goudmijnstad Sumpter rijd je naar Baker City. Rijd je vanaf John Day Fossil Beds in westelijke richting, dan kun je het Sherman County Historical Museum in Moro bezoeken. Hier leer je alles over het leven van de native American en de Oregon Trail.

Hells Canyon Scenic Byway, John Day Fossil Beds

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan