Bend, Oregon

Bend Oregon Bend ligt aan de Deschutes River, waar het landschap met dennenbossen en besneeuwde bergtoppen overgaat in een droog, hoog woestijnlandschap. In het Newberry National Volcanic Monument zie je de (lava)sporen van de vulkaan waarop Bend ligt, en die in het verleden meerdere malen is uitgebarsten. Je kunt op de Deschutes River kanoën en kajakken, maar ook mountainbiken en klimmen zijn populaire activiteiten in deze sportieve stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

High Desert Museum

In dit museum staat de High Desert centraal. In de ‘Spirit of the West’-tentoonstelling komt de geschiedenis aan bod. Je wordt meegenomen naar de tijd van de Oregon Trail en de gold rush. Bij de High Desert Homestead Ranch uit 1880 kun je zien hoe ambachtslieden in de negentiende eeuw te werk gingen. Het museum is tevens een soort dierentuin: het biedt onderdak aan zo’n honderd wilde dieren, waaronder een lynx en een bobcat. Ook zijn er shows met uilen, haviken en stekelvarkens.

Bend bezienswaardigheden

Pilot Butte Scenic Viewpoint

Voor een panoramisch uitzicht op Bend en omgeving kun je naar de top van Pilot Butte wandelen. Vanaf deze 155 meter hoge sintelkegel zie je de woestijn en negen besneeuwde bergtoppen in de Cascade Mountains.

Bend bezienswaardigheden

The Bend Ale Trail Beer Tour

In Bend vind je veertien brouwerijen waar op ambachtelijke wijze bier gebrouwen wordt. Met het Bend Ale Trail Atlas & Passport (verkrijgbaar bij het Visitor Center aan 750 NW Lava Road, Suite 160), kun je er negen bezoeken. Er wordt gedemonstreerd op welke wijze men het bier brouwt en uiteraard mag je verschillende soorten proeven.

Bend bezienswaardigheden

Musea

In Bend kun je een handjevol musea bezoeken. Het Des Chutes Historical Museum is gevestigd in de Reid School, het eerste moderne schoolgebouw van de stad. Hier komt de geschiedenis van Deschutes County aan bod. Er is aandacht voor de inheemse indianenstammen en Europese kolonisten en bonthandelaars. Voor kunst ga je in Bend dan weer niet naar een museum, want dat vind je gewoon buiten! Via de Roundabout Art Route zie je een collectie van twintig werken, verspreid door Bend. De naam zegt het al: je vindt de kunst op rotondes. Haal de routekaart op bij het Visitor Center of sluit je aan bij een gids.

Bend Oregon

Bend Whitewater Park

Dit kleine recreatiepark ligt in de Deschutes-rivier in het hartje van downtown Bend, specifiek het Old Mill District. Je kunt waterplezier beleven op twee manieren. Midden in het park kun je kanoën, sup'en of (leren) surfen. In het kanaal bij McKay Park kun je in een opblaasboot of -band de rivier af roetsjen van Riverbend Park naar Drake Park. Er zijn diverse stroomversnellingen en watervalletjes.

Bend bezienswaardigheden

Omgeving

Smith Rock State Park

Voor een mooi, diep rivierdal omgeven door spitse rotskliffen ga je naar Smith Rock State Park. Klimmers komen hier aan hun trekken met letterlijk duizenden klimroutes langs het spectaculaire lavagesteente. Ook wandelaars en mountainbikers zijn hier aan het juiste adres. Er zijn diverse wandelpaden. Sommige zijn vlak en leiden je over de bodem van het rivierdal, zoals de River Trail van 3,5 kilometer. Andere routes zijn uitdagender en brengen je naar hoger gelegen uitkijkpunten. Het staatspark ligt ongeveer een half uur rijden ten noorden van Bend, aan Highway 97. In de weekenden kan het hier erg druk zijn: kom dan vroeg in de morgen zodat je parkeergelegenheid hebt.

Smith Rock State Park Oregon

Three Sisters / Newberry Volcanic Monument

Het charmante plaatsje Sisters heeft een Wild West-sfeer met aan Main Street mooie gevels met winkeltjes. Het plaatsje is vernoemd naar de Three Sisters: 3.000 meter hoge vulkanische pieken. In het Deschutes National Forest ligt het Newberry National Volcanic Monument, dat zich uitstrekt van de Paulina Peak tot aan de Deschutes River. Je vindt hier wandelpaden, watervallen en lavaformaties. Er zijn sintelkegels, lavapijpen en een dennenbos met gestold lava. Van de wandelroutes rond Paulina Lake en East Lake in het zuiden van het park is die naar de Paulina Falls een van de mooiste. In het noordelijke parkdeel is Lava Butte een bezoek waard. In het zomerseizoen rijdt er vaak een shuttlebusje van het Lava Lands Visitor Center naar het uitkijkpunt Lava Butte op 1.524 meter hoogte.

Newberry National Volcanic Monument

Santiam Pass

Deze bergpas ligt op 1468 meter hoogte. Tijdens het rijden heb je uitzicht op verschillende asformaties en andere vulkanische creaties. Je herkent het landschap misschien uit de film Wild, waarin Reese Whiterspoon de Pacific Crest Trail gaat bedwingen. Na een paar kilometer kom je langs het mysterieuze Lost Lake, dat elke lente vol water staat en gedurende de herfst verdwijnt in een lavatunnel.

Omgeving Bend

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan