Linville Falls, North Carolina

Linville Falls North Carolina De Linville Falls behoren tot de meest gefotografeerde watervallen van North Carolina. Ze liggen praktisch aan de Blue Ridge Parkway (Milepost 316,4), op slechts een kwartier rijden van de plaats Linville. De waterval bestaat uit meerdere delen en komt uit in de kilometerslange Linville Gorge. Twee wandelpaden bieden je uitzichten op de watervallen. De Erwins View Trail is de langste wandeling. Het pad leidt je langs vier uitzichtpunten. Erwins View, aan het eind van de route, geeft een panoramisch uitzicht op de watervallen én het diepe dal waarin ze liggen. De route is 2,6 kilometer lang (retour). De tweede route leidt naar het Plunge Basin, waar je aan de voet van de twee kortere watervallen staat. Tot slot is er de inspannende Gorge Trail, naar de voet van een 14 meter hoge waterval.

Grandfather Mountain bij Linville Falls North Carolina Een andere populaire bezienswaardigheden in de buurt is Grandfather Mountain (Milepost 305). Wandel over de Mile High Swinging Bridge en bekijk beren, vossen en adelaars in de bijbehorende dierentuin.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!