North Conway, New Hampshire

North Conway New Hampshire North Conway ligt in het hart van de White Mountains van New Hampshire en is vooral bekend door zijn prachtige omgeving en de historische Conway Scenic Railroad. De White Mountains van New Hampshire worden gekenmerkt door hun culturele rijkdom, prachtige landschappen, historische locaties, pittoreske dorpjes en niet te vergeten de beroemde overdekte bruggen (covered bridges). Rondom Mt. Washington, de grootste berg in het noordoosten, ligt het White Mountain National Forest. Hier zijn talloze recreatiemogelijkheden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Toeristische routes

In de White Mountains van New Hampshire kun je verschillende mooie routes rijden, waaronder de 160 kilometer lange White Mountains Trail National Scenic Byway. Je kunt de route in North Conway beginnen en in één dag een complete indruk krijgen van alles wat de White Mountains te bieden hebben. Het officiële startpunt is het White Mountains Visitor Center in North Woodstock. Hier kun je terecht voor informatie, brochures en kaarten. De route voert je onder andere via de spectaculaire Kancamagus Highway door het White Mountain Forest en langs de populairste attracties van de regio. Iets verder noordelijk vind je het Franconia Notch State Park met daarin de diepe afgrond van de Flume Gorge met overdekte bruggen, watervallen en Wolf's Den Cave. Een aantal kilometer verder kom je bij Cannon Mountain. Ga met de kabelbaan naar boven voor een prachtig uitzicht. Rijd je de route vervolgens met de klok mee naar het noordoosten en uiteindelijk naar North Conway, dan tref je achtereenvolgens de Mt. Washington Cog Railway, Crawford Notch State Park en Story Land (amusementspark).

Franconia Notch State Park in the White Mountains van New Hampshire

Crawford Notch State Park

De Crawford Notch is het smalle, diepe dal van de Saco River en vormt de belangrijkste bezienswaardigheid in het park. Je kunt er goed wandelen, onder andere naar mooie uitzichten en watervallen. Een van de hoogste watervallen van New Hampshire is de 43 meter hoge Arethusa Falls, te bereiken via een twee kilometer lange trail. De wandeling naar de 30 meter Ripley Falls is nog geen kilometer lang. De watervallen zijn in de lente op hun mooist, in de zomer is de waterstroom minder krachtig. Crawford Notch State Park ligt 40 kilometer ten noorden van North Conway.

Crawford Notch State Park in the White Mountains van New Hampshire

Conway Scenic Railroad

Een uitstekende manier om van de omgeving te genieten is door een treinrit te maken met de Scenic Railroad. Alleen het oude achttiende-eeuwse station is al een bezichtiging waard. De historische spoorweg bestaat uit twee routes: de ‘Valley Train’ en de ‘Notch Train'. De Valley Train brengt je in 55 minuten naar Conway en weer terug, of in een uur en drie kwartier retour naar Bartlett. Neem je de Notch-trein, dan duurt de tocht in totaal vijf uur en doe je het Crawford Depot aan, waar je een uurtje de tijd hebt om rond te kijken en de benen te strekken. De route is spectaculairder dan die van de Valley Train: je rijdt door de Crawford Notch (het diepe dal van de Saco-rivier), langs steile rotswanden, ravijnen, watervallen en hoge bergen. Kijk voor meer informatie op www.conwayscenic.com.

Conway Scenic Railroad in the White Mountains van New Hampshire

Echo Lake

Rond het 15 hectare grote Echo Lake ligt een recreatiepark waar je kunt zwemmen, zonnebaden, varen, wandelen en klimmen. Er loopt een wandelroute om het meer met mooie uitzichten op de 200 meter hoge rotswand Cathedral Ledge. De top van deze rotspartij is zowel te voet als per voertuig te bereiken. Vanaf hier zie je de vallei van de Saco-rivier en de White Mountains. Het park ligt direct ten westen van North Conway.

Echo Lake in the White Mountains van New Hampshire

Mount Washington

Op ongeveer een uur rijden ten noorden van North Conway ligt de 1.917 meter hoge top van Mount Washington, de hoogste berg van Noordoost-Amerika. Hier vind je een van de twee locaties van het Mount Washington Observatory, met een weerstation en een museum. In North Conway Village is het andere deel - het informatieve Weather Discovery Center - gevestigd. De top van Mount Washington is van midden mei tot midden oktober te bereiken. Je kunt zelf naar boven rijden/lopen of de Mt. Washington Cog Railway nemen. Het station is te bereiken via Route 302 en ligt aan de westzijde van Mt. Washington.

Mount Washington in the White Mountains van New Hampshire

Winkelen

North Conway staat bekend om de vele 'outlet stores' die er te vinden zijn. De oudste en populairste is de North Conway 5 and 10 cent Store. Deze winkel verkoopt alles wat je maar kunt bedenken tussen de 5 cent en 1 dollar. Het is opgericht in 1900 en in 2004 bekroond tot nationaal monument.

Feiten

Staat New Hampshire
County Carroll
Oppervlakte 11 km²
Hoogte 160 meter
Inwoners 2.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Door de ligging in de White Mountains heeft North Conway een erg wisselvallig klimaat. De zomers zijn er doorgaans warm, met maxima tussen de 25 en 30 graden. In de winter ligt de dagtemperatuur rond het vriespunt. Er valt relatief veel sneeuw, met een piek in januari, wanneer er soms wel een halve meter sneeuw kan vallen.

Geschiedenis

De vroegste bewoners van de White Mountains behoorden tot de Abenaki-stam. De stam bestond vermoedelijk uit vele duizenden indianen, die echter vrijwel allemaal stierven aan ziektes die Europese kolonisten vanaf de zestiende eeuw meebrachten naar Amerika.

North Conway werd in de negentiende eeuw populair bij schilders, die naar de stad kwamen om de mooie White Mountains te schilderen. In 1871 werd North Conway aangesloten op het spoorwegennet en vanaf 1929 reden de eerste 'Snow Trains' het station van North Conway binnen, dat tegenwoordig een nationaal monument is. De zogeheten sneeuwtreinen zaten vol met wintersporters die gingen skiën in de White Mountains. North Conway werd dan ook al snel bekend als ‘the birthplace of American skiing’. Eind jaren 1980 werd White Mountain Airport gesloten en omgebouwd tot een groot winkelcentrum, Settlers' Green Outlet Village. In de jaren daarna is North Conway steeds meer gegroeid en werd het een populaire bestemming voor toeristen.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan