Gilford, New Hampshire

Gilford New Hampshire De plaats Gilford is centraal gelegen in New Hampshire, op de zuidelijke oever van Lake Winnipesaukee en de noordelijke hellingen van het Belknap Mountain-gebergte. Populaire bezienswaardigheden in Gilford zijn Ellacoya State Park, Belknap Mountain State Forest en Meadowbrook, een amfitheater waar 's zomers grote concerten plaatsvinden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ellocoya State Park

  Ellacoya State Park ligt op de zuidwestelijke oever van Lake Winnipesaukee en bestaat uit een bijna 200 meter lang strand met zicht op de Sandwich- en Ossipee-bergen. Het strand is geschikt om te zwemmen, picknicken en kamperen.  

Gilford, New Hampshire

Belknap Mountain State Forest

Belknap Mountain is met zijn 560 meter hoge piek erg kenmerkend  voor de omgeving van Gilford. De flanken van de berg zijn bedekt met het uitgestrekte Belknap Mountain State Forest, een mooie locatie om te wandelen. Een van de vele wandelroute is de Mt Major Summit Trail, een circa drie kilometer lange tocht naar de piek. Vanaf daar heb je een prachtig  uitzicht over Lake Winnipesaukee.  

Gilford, New Hampshire

Meadowbrook

  Meadowbrook is een groot amfitheater op de oevers van Lake Winnipesaukee. Het begon ooit als een grasveld bij een boomgaard, en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste festivalterrein van noordelijk New England. In het zomerseizoen staan wekelijks grote namen op het podium, die allerlei verschillende muziekgenres vertegenwoordigen.

Gilford, New Hampshire

Gunstock Mountain Resort

Een van de grootste trekpleisters in Gilford is het Gunstock Mountain Resort, dat in de winter een populaire locatie is om te wintersporten. Ook in de zomer zijn er allerlei recreatiemogelijkheden voorhanden en kun je er mooi wandelen.

Historische musea

Langs de Belknap Mountain Road, de hoofdstraat van Gilfords historische centrum, liggen drie historische gebouwen, namelijk het Union Meetinghouse (oude kerk die een rol speelde in de Amerikaanse Burgeroorlog), de John J. Morrill Store of 1857 en het Benjamin Rowe House. De gebouwen worden tegenwoordig onderhouden door de Thompson-Ames Historical Society of Gilford en dienen als musea. Aan de hand van allerlei historische voorwerpen krijg je er een goede indruk van het leven in Gilford van een aantal decennia geleden.

Gilford New Hampshire

Kimball Castle

Een andere bezienswaardigheid is Kimball Castle, een kasteel dat gebouwd werd in 1897 door spoorwegmagnaat Benjamin Ames Kimball. Het kasteel is gelegen op Locke's Hill en biedt een schitterend uitzicht op de omgeving en Lake Winnipesaukee. 

Feiten

Staat New Hampshire
County Belknap
Oppervlakte 140 km²
Hoogte 227 meter
Inwoners 7.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In de winter wordt het erg koud in Gilford, met name in het bergachtige gebied. Hier valt over het algemeen ook veel sneeuw, tussen de 150 en 250 centimeter.

Geschiedenis

Gilford kent zijn oorsprong in 1777, in eerste instantie als onderdeel van de gemeente Gilmanton. In 1812 werd Gilford een zelfstandige stad. Gilford dankt zijn naam aan de eerste en tevens bekendste inwoner, kapitein Samuel B. Mason. Mason, die tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog had gevochten in de Slag bij Guilford Court House (North Carolina), noemde de plaats Guilford. In de documenten werd de naam echter verkeerd gespeld, waardoor het veranderde in Gilford. Op dit moment is Gilford nog de enige plaats in New Hampshire die is vernoemd naar een slag uit de Onafhankelijkheidsoorlog.

De aanleg van de Lake Shore Railroad zorgde voor de komst van toeristen in de zomer. Veel boeren verschaften de toeristen onderdak als bijverdienste. In 1843 werd er door een aantal boeren zelfs een brochure voor toeristen geproduceerd.

Rond 1900 werd ook wintersport populair in Gilford. Verschillende sporten, zoals langlaufen en alpineskiën, werden beoefend door zowel toeristen als de lokale bevolking. Het was zelfs de bestemming van de eerste beroemde ‘snow train’, die skiërs vanuit Boston naar Gilford bracht.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan