Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada In de Red Rock Canyon National Conservation Area lijkt de Strip van Las Vegas veel verder weg dan slechts een half uur rijden. Deze mooie kloof wordt gevormd door gekleurd zandsteen, rode rotsen en hoge kliffen, die tot wel 900 meter de lucht in reiken. Red Rock Canyon is een van de onontdekte pareltjes van Zuidwest-Amerika. Er zijn negentien fiets- en wandelpaden aangelegd. Je krijgt toegang met je America the Beautiful Annual-parkpas. Voor camperreizigers die geen genoeg krijgen van Red Rock Canyon is er een campground. Bij een bezoek tussen 1 oktober en 31 mei moet je vooraf entree reserveren via recreation.gov. Dit kan precies een maand voor je gepland bezoek.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Visitor Center

Het bezoekerscentrum van Red Rock Canyon National Conservation Area ligt aan het begin van het park en is dagelijks geopend van 08:00 tot 16:30. Je kunt er terecht voor informatie over wandelroutes, georganiseerde programma's en activiteiten. Daarnaast is er een winkeltje met souvenirs (geen eten en drinken, neem dit zelf mee!). Ook kun je in het Visitor Center een kijkje nemen bij woestijnschildpad Mojave Max en zijn vriendjes. De woestijnschildpad is een bedreigde diersoort. Uit respect voor het dier kun je op de gebaande paden blijven en je afval netjes mee nemen tijdens je bezoek aan Red Rock Canyon.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Scenic Drive

Je krijgt een goed beeld van Red Rock Canyon National Conservation Area via de Scenic Drive. Deze toeristische weg is 20 kilometer lang en vormt de hoofdweg door het gebied. Je rijdt een rondje langs alle bezienswaardigheden en komt langs diverse startpunten van wandelroutes. De Scenic Drive start bij het Visitor Center, tegenover de entree.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Wandelen

Red Rock Canyon is een aaneenschakeling van kloven, pieken, kliffen, rotstorens, sloten en sluizen. Na iedere bocht wacht je een nieuwe verrassing. Door de National Conservation Area zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. In het Visitor Center kun je terecht voor uitgebreide informatie over de hikes. Deze wandelroutes raden wij aan:

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Moenkopi Loop

Deze goed toegankelijke route is 3,2 kilometer en start bij het bezoekerscentrum. Je wandelt langs woestijnvegetatie en Triassische fossielen en hebt een panoramisch uitzicht over Wilson Cliffs. Trek ongeveer anderhalf uur uit voor deze wandeling. Wil je verder wandelen, dan kun je het pad naar de Calico Hills volgen.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Calico Hills

Deze wandelroute loopt langs de voet van Calico Rocks, Calico Basin en Sandstone Quarry. Je kunt de route beginnen vanaf een van de twee parkeerplaatsen bij Calico. De wandelroute is 3,2 tot 9,6 kilometer lang - afhankelijk van welke paden je kiest. Trek 1,5 tot 3,5 uur uit voor de wandeling. Het niveau is makkelijk tot gemiddeld.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Calico Tanks

Deze speelse wandeling laat je in korte tijd kennis maken met het bijzondere landschap van Red Rock Canyon. Je klimt en klautert over natuurlijke trappetjes, zandpaden en zandstenen rotsen naar een verborgen beek. Daar word je beloond met prachtige uitzichten over Las Vegas. De leuke wandeling naar Calico Tanks is in totaal vier kilometer; trek er ongeveer twee uur voor uit.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Keystone Thrust

De populairste bezienswaardigheid van Red Rock Canyon National Conservation Area is de Keystone Thrust. Hier zijn twee aardplaten met brute kracht over elkaar heen geschoven, waardoor er een bijzonder contrast is ontstaan tussen grijs en rood gesteente. De wandeling naar Keystone Thrust trakteert je op kleurrijke geologische gebieden. Keystone Thrust Trail is 3,5 kilometer en kost je ongeveer anderhalf uur.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Mountainbiken

Een leuke manier om kennis te maken met Red Rock Canyon National Conservation Area is per fiets. De Scenic Drive door het park is 23,5 km (14,7 mijl) en geschikt voor de geoefende fietser. De eerste vijf kilometer moet je flink klimmen. Op de top wacht je een serie haarspeldbochten. De weg terug naar het bezoekerscentrum maak je een fijne afdaling. Houd er rekening mee dat je een stuk over de drukke weg fietst. Let goed op andere weggebruikers en blijf altijd rechts rijden! Neem voldoende water, een bandenplaksetje en zonnebrandcrème mee.

Red Rock Canyon National Conservation Area, Nevada

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan